Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Jupperin koulu ja päiväkoti sekä Laaksolahden kirjasto tarvitsevat uudisrakennuksen

Jupperin koulun ja päiväkodin sekä Laaksolahden kirjaston yhteinen uudisrakennus on sisältynyt tähän asti valtuuston päättämässä investointiohjelmassa vuosille 2024–2026. Ensi vuoden talousarvioesityksen investointiohjelmasta uudisrakennus on poistettu.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Jupperin koulun ja päiväkodin sekä Laaksolahden kirjaston uudisrakennus säilytetään investointiohjelmassa vuosille 2024–2026 valtuuston aiempien linjausten ja kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston 26.9.2022 ilmaiseman kannan mukaisesti.

Jupperin koulu toimii tällä hetkellä kahdessa eri osoitteessa ja neljässä eri rakennuksessa. Tämä väistöön verrattava tilanne on alkanut jo vuonna 2003, jolloin kolmasosa koulun oppilaista (esiopetus ja vuosiluokat 1 ja 2) jouduttiin alueen vahvan oppilasmäärän kasvun takia siirtämään 400 metrin päähän vuokratiloihin. Sisäilmaongelmien vuoksi kaikki luokkien 3-6 oppilaat joutuivat vuosina 2019-2020 kahteen siirtokelpoiseen rakennukseen.

Oppimisympäristöllä on tutkitusti merkitystä oppimiselle. Lapsilla on oikeus turvalliseen ja laadukkaaseen ympäristöön, joka oppimisen lisäksi tukee henkilökohtaista kasvua, kohtaamisia ja sosiaalisia kontakteja. Uudisrakennuksen ympärille suunniteltu toimijoiden verkosto tarjoaa kokonaisuutena myös uudenlaisia mahdollisuuksia kohtaamisiin.

Jupperin Omakotiyhdistys ry ja Laaksolahden kirjaston ystävät ry järjestivät keväällä 2022 asukkaille ja yhdistyksille suunnatun kyselyn uudisrakennukseen ehdotetusta asukaskäytöstä, joka hyödyntäisi koulun, päiväkodin ja kirjaston tiloja monipuolisesti kaikenikäisten asukkaiden harrastuksissa ja kokoontumisissa. Tällainen ratkaisu varmistaisi myös laadukkaiden kirjastopalvelujen ja yhteisöllisyyttä lisäävän vapaaehtoistoiminnan säilymisen alueella. Vastauksissa tuotiin esille lukuisia tarpeita ja toiveita, jotka tehostaisivat rakennuksen tilankäyttöä erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin.

Uudisrakennus tulee palauttaa investointiohjelmaan, jotta Jupperissa lähes 20 vuotta kestänyttä väistötilannetta ei jatkettaisi määräämättömäksi ajaksi.

Sirpa Hertell, Jupperin Omakotiyhdistys ry

Erkki Torkkeli, Laaksolahden Huvilayhdistys LHY ry

Maarit Papinniemi, Veinin Omakotiyhdistys ry

Marita Räbinä, Jupperin koulun vanhempainyhdistys - Jukova ry

Esko Uotila, Laaksolahden kirjaston ystävät ry

Irma Väänänen-Tomppo, Laaksolahden Martat ry