Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Puhutteleva taide löysi kotinsa Espoosta

Espoolaiset museot ovat onnistuneet houkuttelemaan merkittäviä näyttelyitä vieraidensa ihailtavaksi.

Himoittu suomalaisen lasi- ja keramiikkataiteen Collection Kakkonen sai kodin monen vuoden neuvottelun jälkeen Espoon EMMA – Espoon modernin taiteen museosta (LV 29.10.).

Näyttelyn avajaisissa Kakkonen luonnehtii EMMAa kehittyväksi, nykyaikaiseksi ja tulevaisuuteen tähtääväksi museoksi. EMMA sai ylistävää kiitosta kauppaneuvokselta myös johtamistyylistään.

Kakkonen on ostanut kokoelmaansa suomalaista designia takaisin eri puolilta maailmaa, Ruotsista, USA:sta, Saksasta, Tanskasta ja Italiasta, mitä voi kutsua kansalliseksi sankariteoksi.

Älä jätä tätä tilaisuutta käyttämättä vaan tule, aisti ja koe.

Tarkoin valitut taiteilijat ja heidän teoksensa eivät keräilijän mukaan ole päiväperhoja. Teokset ovat eläneet Suomen ajassa ja historiassa. Taiteilijat ovat olleet jo oman aikansa ennakkoluulottomia ja rohkeita suunnannäyttäjiä taiteilijanurallaan ja yksityiselämässään. Jotain osoittaa kauppaneuvoksen arvovalinnoista sekin, että Collection Kakkoseen valikoiduista taiteilijoista on naisia noin puolet.

Espoossa yli 10 000 esineen kokoelmasta on noin 600 teosta.

Hiukan aiemmin Koru- ja kellomuseo Kruunussa avattiin vaikuttava ja ainutlaatuinen korunäyttely.

Suomen kansainvälisesti tunnetuimman korumuotoilijan Björn Weckströmin näyttelyssä on esillä lähes 200 korua (LV 9.11.) Vuodesta 1956 aina vuoteen 2020.

Weckströmin tekee poikkeukselliseksi se, että hän on nostanut korut veistostaiteen rinnalle. Hän havaitsi, että kultasepät kiillottavat kullan hengiltä, niinpä Weckströmin tyyli tunnetaan rosoisesta ja himmeästi hehkuvasta kullasta. Koruja, joilla on sielu ja joiden viesti ulottuu alitajuntaan ja suuntaa tulevaisuuteen.

Vahvojen muotokielten, voimakkaiden tunteiden ja elämyksellisten tarinoiden värittämää taidetta on nyt poikkeuksellisesti tarjolla. Vain muutamien minuuttien päässä Helsingin ytimestä, Espoossa. Kivenheiton päässä Tapiolan metroasemalta.

Älä jätä tätä tilaisuutta käyttämättä vaan tule, aisti ja koe, mitä näkemykselliset taiteilijat ovat halunneet viestiä teoksillaan!

heli.koivuniemi@media.fi