Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ikäihmiset eivät pääse sairaalahoitoon

Virkeä vanhus menetti yhtäkkiä voimansa ja liikuntakykynsä. Hänelle annettiin palvelutalossa särkylääkettä ja mietittiin päiväkausia etäyhteyslääkärille soittoa.

Omaiset eivät voineet tätä katsella ja veivät hänet Jorvin päivystykseen. Hänellä oli munuaisaltaan tulehdus. Seuraavana päivänä hänet siirrettiin Espoon sairaalan päivystysosastolle.

Lääkäri soitti ja sanoi, että vanhus voi palata palvelukotiin. Siellä hoidetaan entiseen tapaan. Siis juuri tästä hoitamattomuudestahan hän joutui sairaalaan.

Lääkäri sanoi: ”Palvelukodin lääkäri on (omatoimisesti puoli vuotta sitten keneltäkään kysymättä) kirjannut, että vanhus ei enää koskaan tarvitse sairaalahoitoa vaan hoidetaan aina palvelukodissa.

Tulehdusarvot ovat nousseet 180:aan ja kuume korkeaksi. Hänet lähetään kotiin.

Kaikki tiedämme, että palvelukoti ei ole sairaala. Se on ihmisen koti. Kotisairaala ei vastaa sairaalahoitoa tällaisissa tapauksissa

Mutta lääkäri Espoon sairaalassa ei huomioi iäkkään vanhuksen sairautta vaan toistaa palvelukodin lääkärin kirjausta, koska hoivakotien lääkärit ja Espoon sairaala pelaavat samaan pussiin ilmeisesti.

Toivonsa menettänyt