Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suunnistus ei saa jäädä kansallispuiston laajentamisen jalkoihin

Helsingin kaupunki suunnittelee liittävänsä Espoossa ja Vihdissä sijaitsevat kaupungin omistamat virkistysalueet Nuuksion kansallispuistoon. Ajatus on kannatettava, mutta päätöksen yhteydessä on varmistettava, että ulkoilun edellytykset pääkaupunkiseudulla eivät heikkene.

Yleisötapahtumien tai maastokilpailujen järjestäminen on tällä hetkellä kielletty Nuuksion kansallispuiston alueella ilman Metsähallituksen erillistä lupaa. Käytännössä asiaa on tulkittu siten, että kansallispuiston alueella ei ole järjestetty edes muutaman sadan hengen iltarasteja tai muita suurempia ulkoilutapahtumia. Tapahtumat on pääsääntöisesti järjestetty kansallispuiston ulkopuolella, usein kaupunkien omistamilla virkistysalueilla.

Helsingin kaupungin omistamat Luukin, Vaakkoin, Salmen, Karjakaivon ja Pirttimäen virkistysalueet ovat äärimmäisen tärkeitä alueita pääkaupunkiseudun ulkoilijoille. Näillä alueilla on voinut hieman vapaammin harrastaa ulkoilua ja järjestää erinäisiä ulkoilutapahtumia, kuten iltarasteja.

Jotta Nuuksion kansallispuiston laajentaminen ei heikentäisi ulkoilun edellytyksiä, tulisi Nuuksion kansallispuiston järjestyssääntöjä muuttaa siten, että ainakin kansallispuistoon mahdollisesti liitettävillä alueilla saisi jatkossakin järjestää iltarasteja ja muita ulkoilutapahtumia. Ilman muutoksia järjestyssääntöihin, hyvää tarkoittava kansallispuiston laajentaminen voisi heikentää merkittävästi luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla ja kääntyä itseään vastaan.

Henrik Vuornos

kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kok.)

Espoo