Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Terveysasemien ruuhkat eivät tunnu hellittävän

Mä rakastan metroa! Joensuulaisen metrofanin Julius Litjan, 11, mielipiteeseen voi vihdoin yhtyä moni muukin (LV 3.12.). Länsimetron jatkeen asemat avattiin lauantaina, ja metro ulottuu nyt yhä useamman asukkaan kodin lähettyville.

Liki samanlaisissa tunnelmissa avattiin Kirkkonummen uusi hyvinvointikeskus (LV 1.12.). Vilkkaimpina päivinä lähes 1 000 asiakasta vetävän keskuksen rakentamisesta puhuttiin kunnanjohtaja Tarmo Aarnion mukaan jo 23 vuotta sitten.

Kirkkonummen vs. perusturvajohtaja Sirkku Pekkarinen-Keto totesikin, että hyvinvointikeskuksen valmistuminen oli vuosikausien unelmien täyttymys.

Siitä espoolaiset voivatkin olla kateellisia, sillä Kirkkonummen itäpuolella tyytymättömyys ja paineet asiakasmääristä kasvavat.

Nyt voi kysyä, kuka tai mikä taho pelastaa Espoon potilaat.

Kivenlahdesta kantautuu ikäviä viestejä terveyskeskuksen ruuhkautumisesta. Takaisinsoittoa ei kuulu useampien yritysten jälkeen, ja lopulta vastauksena on, että aikoja ei ole tarjolla.

Johanna Värmälä (sd.) kiirehtikin oikomaan sosiaalisessa mediassa käytyä keskustelua. Asiakkaalle on annettava palveluseteli tai maksusitoumus, jos oma terveyskeskus ei pysty hoitamaan potilasta määräajassa. Kaupungin on järjestettävä mahdollisuus käyttää tällöin yksityissektorin palveluita ilman lisäkuluja.

Terveysasemat eivät yksin paini ruuhkien kanssa. Jorvin yhteispäivystys on ruuhkautunut ja pisimmillään potilaat ovat joutuneet odottamaan päivystyksessä 70 tuntia (LV 28.11.). Länsiväylä kertoi jo aiemmin syksyllä, että ambulanssipotilaita on jouduttu ohjaamaan Meilahteen Helsingin puolelle.

Risto Nevanlinna (vihr.) kysyi Nuuksiota ja Espoon budjettiesitystä koskevassa mielipidekirjoituksessaan, pelastaako Helsinki Espoon luonnon (LV 1.12.).

Nyt voi kysyä, kuka tai mikä taho pelastaa Espoon potilaat. Ruuhkat kasvavat kasvamistaan, mutta edes tieto potilaiden oikeuksista ei tavoita sitä tarvitsevia.

Nähtäväksi jää, voidaanko Espoossakin jossain vaiheessa iloita uudenkarheista ja ennen kaikkea toimivista hyvinvointikeskuksen tiloista.

Nyt näyttää siltä, että kuntalaiset eivät ole tasa-arvoisessa asemassa keskenään.

heli.koivuniemi@media.fi