Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lumikola ei kuulu ambulanssin varusteisiin

Olen seurannut lumen aurausta koskevaa keskustelua. Huolimatta siitä, että asukkaiden puolesta on tiettävästi vedottu kaupunkiympäristön toimialajohtajaan Olli Isotaloon ja kaupunkitekniikan johtajaan Harri Tanskaan, ei parannusta ole tapahtunut. Edelleen aurataan asuntojen sisäänkäynnit umpeen.

Sellaisilla kaduilla, joiden toinen puoli on esimerkiksi viheraluetta, on hyvin yksinkertaista ohjeistaa auraajaa siten, että lumi aurataan kadulle tullessa kadun keskelle pois asuntojen sisääntuloista ja takaisin tullessa aurataan viheralueen puolelle. Kaikki kadut aurataan ainakin kahteen kertaan.

Auraaja voisi itsekin ajatella, miten aurataan. Virkamiehet, jotka asiasta vastaavat, eivät välitä asukkaista, jotka maksavat heidän varsin korkeat palkkansa. Eduskunnan oikeusasiamies valvoo virkamiesten toimintaa. Ehdotan, että virkamiesten välinpitämättömyydestä tehdään kantelu oikeusasiamiehelle, jos parannusta ei tule.

Olen työssäni usein joutunut vaikeaan tilanteeseen, kun lumi on aurattu siten, ettei asuntoihin pääse. Kyse on ihmishengistä. Hälytysajoneuvojen tie tulee aina olla auki.

Vastuuvirkamiesten tulee huolehtia, että niin on.

Eero Kokko

Lähihoitaja ambulanssissa