Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Auravallit ovat Espoon kaupungin mielivaltaa

Auravallit ovat mielestäni pelastuslain vastaisia. Kuten Eero Kokko kirjoitti Länsiväylässä 21.12.2022, korkeat auravallit hidastavat hälytysajoneuvojen pääsyä asuntoihin.

Kaupungilla ei ole käsittääkseni minkään lain nojalla oikeutta tukkia kulkuväyliä. Espoon kaupunki antaa täysin laittomilta vaikuttavia määräyksiä. Kun lunta aurataan pitemmältä matkalta talojen portille, kaupungin mielestä tontin omistajan pitää varastoida se omalle tontilleen. Käyttääköhän kaupunki nykyään pohjoiskorealaisia konsultteja?

Nykyään kaikki lumiaurat ovat hydraulisesti säätyviä. Auran asentoa voidaan muuttaa ajon aikana monella eri tavalla. Se voi olla suorana kulkusuuntaan nähden poikittain, vinossa oikealle tai vasemmalle, V- tai A-muotoinen.

Kun itse aurasin, auran kääntö portin tai kulkuväylän kohdalla oli itsestään selvää eikä siihen tullut mitään vallia. Ja kun tässä yhtenä aamuna rankasta kolaamisesta jo vähän väsyneenä pyysin aurakuskia kääntämään auraa niin, ettei meidän portille syntynyt vallia, niin hän ystävällisesti teki sen. Ei se ole edes vaikeaa.

Espoon kaupungin olisi pitänyt asukkaille kohdistettujen mielivaltaisilta vaikuttavien määräysten sijaan antaa aurakuljettajille käsky kääntää auraa niin, ettei porteille synny auravallia. Ja tämä olisi pitänyt tehdä jo 25 vuotta eli neljännesvuosisata sitten, kun säädettävät aurat olivat kaikilla käytössä. Mutta nyt vaikuttaa siltä, ettei kaupungin virkamiesten asiantuntemus ja osaaminen riitä tähän. Näyttää vaan olevan niin, että ainoa konkreettinen asia, mitä me kiinteistöveron maksamisella saadaan, on auravallit!

Jos joku perustaisi ryhmäkanteen Espoon kaupunkia vastaan, veikkaisin, että siihen tulisi äkkiä 30 000 allekirjoitusta.

Kyllästynyt

Espoo