Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksi auraus ei toimi?

Aurauksesta on kirjoiteltu pitkään. Oma kotikatuni Tapiolan Itäranta aurattiin jo kerran siten, että asuntojen sisääntulot avattiin. Lunta ei ole satanut, mutta tänään 10.1.2023 katuihin kovaksi pakkautunut jäinen lumikerros kuorittiin kadun pinnalta kovaksi valliksi asuntojen eteen. Miksi? Täysin turhaa verovarojen tuhlausta. Aurataan lumet, mutta jätetään katujen jääkerros paikalleen. Katuja ei tarvitse eikä saa kuoria verovaroilla asukkaiden kiusaksi.

Eräs palautteen antaja kirjoitti tässä lehdessä, että tulisi ainakin 30 000 nimeä, jos asiasta tehtäisiin kansalaisaloite. Uskon, että nimiä tulisi enemmän. Asia on akuutti koko Espoossa. Auraus on saatava toimimaan siten, ettei asuminen häiriinny.

Katujen kunnossapidosta vastaa Espoossa asukkaiden verovaroilla palkattu johtaja Harri Tanska. Miten voi olla niin vaikeaa saada auraus kuntoon ja asuntojen sisääntulot pidettyä avoimina? Auraajaa on ohjeistettava siten, että sisääntulot pidetään avoimina. Miten tämä on niin vaikeaa? Ongelma koskee palautteista päätellen koko Espoota. Auraus on saatava kuntoon siten, ettei asukkaiden verovaroilla kiusata asukkaita auraamalla asuntojen sisääntulot umpeen.

Pyydän, että Harri Tanska ja Olli Isotalo vastaavat tässä lehdessä tähän kirjoitukseen.

Asukkaat maksavat heidän varsin korkeat palkkansa. Miksi he eivät toimi asukkaiden etujen mukaan? Miksi aurausta ei saada kuntoon? Odotamme virkamiesten vastausta kaikille espoolaisille.

Ehdotan kansalaisaloitetta virkamiesten erottamiseksi, jos parannusta ei tule.

Aloite voidaan lähettää kanteluna virkamiesten toiminnasta eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka valvoo virkamiehiä.

Pirkko Söderman

Tapiola Itäranta