Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Liito-oravien hyppytolpat osoittavat, että Hölmölä eli Bemböle on todellakin Espoossa

Viime viikon Länsiväylä kertoi näyttävästi otsikolla ”Liito-oravat eivät pysty käyttämään hyppytolppia” espoolaisesta ”sankariteosta”.

Juttu osoittaa, että Hölmölä eli Bemböle on todellakin Espoossa, nyt kuitenkin eri paikassa. Kaikki naurettavat osatekijät olivat taas kohdallaan.

Kun tolpat rakennetaan kentälle, jolla ei ole puun puuta, ja toivotaan, että ne kasvavat seuraavan 50 vuoden aikana, on selvää, että lähtökohdat on huolellisesti tutkittu.

Kun hankkeen kustannukset ovat vain vähän yli 200 000 euroa ja hankkeessa säästettiin muun muassa muutaman satasen kamera, kaikki tietävät, että taloudellista harkintaa on tehty.

Kun hankkeen kustannuksista valtaosa tulee EU-rahoista, niin sehän ei ole mikään kustannus Espoolle. Tosin kymmenet yhdistykset ja organisaatiot potevat toiminnassaan todellista rahapulaa, mutta sehän on pikku juttu tämän oivalluksen rinnalla. Surullista!

Mutta tosiasia kuitenkin on, että hanke on toteutettu ja nyt odotetaan, että informaatio liito-oraville kulkee ja puut kasvavat. Päättäjät ovat tässä tapauksessa varmasti Espoosta eikä tämä riemullinen päätös ole EU:n syytä, niin kuin yleensä todetaan. Oikea kysymys kuuluu: kuka päätti tästä asiasta?

Kun kaikille virheille tulee vanhan sanonnan mukaan tehdä ”häntä”, ehdotan, että ostetaan se säästetty kamera ja perustetaan oma liito-oravien seurantakanava – tietysti EU-rahoilla!

Jorma Äikää

Saunalahti