Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Jätteiden lajittelu on tärkeää oppia jo lapsena

Enni Kulpakko Espoosta (Länsiväylä 25.1.) nosti esille tärkeän asian eli jätteiden lajittelun osana ilmastonmuutokseen vaikuttamista.

Olemme Ennin kanssa samaa mieltä lajittelun oppimisen tärkeydestä jo lapsena. Siksi tarjoammekin maksutta oppimateriaaleja, videoita sekä ympäristökasvatusta oppitunneille pääkaupunkiseudun kouluille sekä päiväkodeille. Tavoitteena on, että lajittelusta tulisi osa jokaisen arkielämää. Toivomme, että myös koulujen oppitunneilla yhä enemmän keskustellaan ympäristöaiheista ja keinoista vaikuttaa.

Joskus jätteiden kierrätyksen esteenä saattaa olla puuttuva tieto lajitteluohjeista. Siihen meillä on tarjota apua, sillä verkkosivuillamme on kattava jäteopas osoitteessa hsy.fi/jateopas. Sieltä löytyy vastaus moneen lajittelupulmaan. Lisäämällä tietoisuutta kierrätyksestä ja sen hyödyistä kannustamme perheitä lajittelemaan jätteet kotona.

Kiitos Ennille keskustelun herättelystä! Keskustelu ja tietoisuuden lisääminen on tärkeä keino kierrätyksen lisäämisessä. Jätteitä kierrättämällä säästämme luonnonvaroja sekä edistämme kiertotaloutta. Pieniltäkin tuntuvilla ympäristöteoilla on vaikutusta.

Sari Kemppainen

ryhmäpäällikkö

HSY