Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Häntä heiluttaa koiraa

Haukilahdessa kuohuu. Sen aiheuttaa suunnitelma uudeksi viiden ylikorkean kerrostalon kompleksiksi nykyisen ostoskeskuksen paikalle. Haukilahtelaisten kanta on tullut esiin mm. omalla FB-sivullamme, 6.2. järjestetyssä kuulemistilaisuudessa ja Haukilahti Seuran kaupungille toimittamassa vetoomuksessa.

Kuohuttavia syitä on niin paljon, ettei niitä voi luetella tässä. Itse haluan kiinnittää huomion yhteen kummallisuuteen: häntä heiluttaa koiraa. Virkamiehet ja ostoskeskuksen tontinomistajat yrittävät nimittäin kävellä poliitikkojen ja haukilahtelaisten vahvan mielipiteen yli.

Kaupunkisuunnittelulautakunta velvoitti 19.1.2022 asukkaiden toiveita myötäillen madaltamaan kerrostalojen kerroslukua tai muuttamaan massoittelua. Lisäksi se päätti, että liiketilojen määrä ”säilytetään vähintään nykyisenä” eli 2 600 neliömetrissä. Asukkaille näytetyssä versiossa liiketilojen määrä oli pudotettu 1 800 neliöön. Kerrosmäärä oli entisellään.

Kaupunki sanoo, että asemakaavan muutoksella mahdollistetaan uutta liike- ja asuinrakentamista. Sekin on aikamoista vedätystä. Odotetun uuden ostoskeskuksen tilalle kun ollaan kaavoittamassa peräti 11 000 kerrosneliötä asuintilaa. Ostoskeskus supistuu muutamiksi myymälöiksi ja S-market on vaihtumassa Alepaksi, vaikka Haukilahden väkiluku kasvaa uusrakentamisen takia.

Risto Uimonen

Haukilahti