Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta | Kevättalvi houkuttelee luontoon

Viikonloppuna todistettiin jälleen, että revontulia nähdäkseen ei tarvitse matkata Lappiin asti. Hiihtolomaansa päättäviä kaupunkilaisia hellittiin taivaalla loistaneella valokirjolla viikonloppuna.

Pääkaupungin valosaasteen takia revontulien kuvaaminen on kuitenkin haasteellista. Luonto- ja maisemakuvaaja kertoo, että Bodomjärven murhaniemestä löytyy otollinen paikka. Sieltä avautuvat maisemat pitkälle pohjoiseen horisonttiin (LV 17.11.2017).

Länsiväylän lukijakin onnistui kuitenkin taltioimaan taivaalle ilmestynyttä valoloistoa ja halusi jakaa sen muille lukijoille.

Suomessa ja pääkaupunkiseudulla luontosuhdettaan voi syventää monin eri tavoin. Vaikka kaupunkia rakennetaan kiivaasti, lähiluonto ympäröi meitä ja kansallispuistojakin on kohtuullisen lähellä. Ne saavuttaa jopa joukkoliikenteellä.

Luonto ylläpitää keskittymiskykyä ja lisää hyvänolontunnetta.

Rauhoittuminen luonnossa lisää tutkitusti hyvinvointia ja lieventää stressiä. Luonnosta haetaan voimaa. Luonnon näkemisen on todettu vähentävän vihan ja ahdistuksen tunteita sekä väsymystä. Luonto ylläpitää keskittymiskykyä ja lisää hyvänolontunnetta.

Nuuksion kansallispuiston yhteydessä toimivaa Suomen luontokeskus Haltiaa on luonnehdittu jopa portiksi Suomen luontoon.

Tänä vuonna Haltia juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan. Juhlavuoden aikana järjestetään joka kuukauden ensimmäinen lauantai Retkilauantai-tapahtumia. Luvassa on monipuolisia aktiviteetteja ja teemoitettua ohjelmaa.

Luontoa ja kevään etenemistä esimerkiksi on mahdollista havainnoida Haltian ympäristössä monin eri tavoin.

Sen luontonäyttelyissä voi tutustua kansallispuistojemme maisemiin ja luontopääkaupungin luontokohteisiin.

Ilmastomuutokseen ja luonnon tuomaan hyvinvointiin voi syventyä puolestaan tutustua vaihtuvissa näyttelyissä.

Tiesitkö, että jäätä ja sen antamia merkkejäkin voi lukea? Tästä ja jäällä retkeilystä kertoo maaliskuun Retkilauantaina huippuvaeltaja Kimmo Collander. Espoon Latu järjestää maksuttomia Metsämörri-retkiä, joissa lapset voivat tutkia ulkona omin aistein kevättalvista luontoa. Eri eläinten jälkiin pääsee tutustumaan myös sisällä.

Lämpimät onnittelut Haltialle ja sen toimintaa vetäneelle henkilöstölle arvokkaasta työstä!