Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Espoon kehittämisessä huomioitava nykyiset asukkaat

Käsi sydämelle valtuutetut, kaupunginhallituksen ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet!

Te olette päättäneet Espoon tarinasta. Oletteko te päättäneet kaavoista Espoo Tarinan mukaisesti?

Espoo Tarinan mukaan Espoon parhaat voimavarat ovat asukkaat, yhteisöt ja yritykset. Espoota rakennetaan asukas- ja asiakaslähtöisesti viihtyisäksi ja turvalliseksi kotikaupungiksi. Asukkaiden aktiivinen osallistuminen palvelujen kehittämiseen ja yhteistyö kumppaneiden kanssa takaavat tulokselliset ja asukkaiden tarpeisiin vastaavat palvelut. Lähiluontoa hyödynnetään liikkumisen ja hyvinvoinnin lähteenä. Espoossa lähiluonto on kaikkien saavutettavissa. Olemme edelläkävijä kasvavan kaupungin ja monimuotoisen luonnon yhteensovittamisessa.

Asukkailla on tarve osallistua lähiympäristönsä kehittämiseen.

Ympäristö ei ole erillinen, pelkkä fyysinen tausta olemassaololle, vaan sen laatu vaikuttaa suoraan henkilökohtaiseen elämäntyytyväisyyteen. Asukkailla on tarve osallistua lähiympäristönsä kehittämiseen. On tärkeää voida tuntea, että omalla toiminnallaan voi tehdä omasta asuinympäristöstään entistä paremman, koska se vaikuttaa hänen elämänlaatuunsa. Jos jotkut muut suunnittelevat, päättävät ja toteuttavat asuinympäristön viimeistä piirua myöten eli asukkailla ei ole minkäänlaista oikeutta ympäristöön, niin ei heillä ole myöskään minkäänlaista vastuuta ympäristöstä.

Nyt on varmistettava, että kaupungin johdolla, viranhaltijoilla ja poliittisilla luottamushenkilöillä on yhteinen intressi edistää asukkaiden osallisuutta paikallishallinnossa niin, että kansalaisten vaikutusmahdollisuudet asukkaina, palvelujen käyttäjinä ja kuluttajina sekä omaa elinympäristöään koskevien ratkaisujen toimeenpanijoina paranevat.

Meidän on varmistettava, että Espoota kehitetään niin, että nykyisten asukkaiden asumiseen ja hyvään elämään liittyvät arvot huomioidaan niin, että he haluavat asua täällä tulevaisuudessakin.

Seppo Salo

Kaitaa