Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Laaksolahden rantaan sopisi lounaskahvila ja liikuntasali

Saimme loppuvuodesta 2022 kehotuksen poistaa Laaksolahdesta, osoitteesta Pitkäjärvenranta 44, AvantoSaukot ry:n laiturin ja pukukopin. Olemme pyytäneet Marinetek-laituritoimittajaa hakemaan laiturin pois. Pukukoppi on kaupungin omaisuutta. Sille varmaan löytyy käyttöä.

Olemme vuosien mittaan keränneet rannan aktivointia puoltavia, henkilökohtaisia nimikirjoituksia alueen asukkailta noin 700. Se tarkoittaa valtavaa painoarvoa alueen kehittämisessä.

Laiturimme kohdalla rantaa, tien toisella puolella, on YL-tontti, jossa on rakennusoikeutta noin 400 neliömetriä, pohjakerroksessa saman verran. Alueelle saa rakentaa myös talonmiehen asunnon 80 neliömetriä, merkiten verratonta rauhoittumista; rantaan voisi uskaltautua myös hämärän aikaan.

Alueella on paljon ikäihmisiä ja keski-ikäisiä, joille lounaskahvila olisi aktiviteetin ydin. Kävely lounaalle houkuttaisi ystäviäkin liikkeelle. Alakerran liikuntasalissa voi venytellä ja kurkottaa, ehkä taivutellakin. Yhdessäolo voisi houkuttaa rantametsään tai rantatielle. Kauempaa tuleville on lähistöllä bussipysäkki.

Kun pysymme kunnossa ihan itse, hoitajia riittää muihin töihin.

Päivän liikunta täyttyisi hauskuuden merkeissä. Lihakset, nivelet, aivot ja muut saisivat tarvitsemansa virikkeet. Päivän sana on hoitajapula. Kun pysymme kunnossa ihan itse, hoitajia riittää muihin töihin. Syntyy myös luonnollinen valinta ”koti on paras paikka olla ja elää”. Monet sairaudetkin hyötyvät liikkeestä.

Hyvät päättäjät, antakaa meille lounaskahvila ja liikuntasali, niin huomaatte kuinka pitkäaikaishoitopaikat pysyvät hallinnassa, ehkä tarve jopa vähenee. Näkisitte kaduilla virkeitä ja hymyileviä ihmisiä.

Marjaleena Koskiniemi

puheenjohtaja

AvantoSaukot ry

Leena Lepola

sihteeri

AvantoSaukot ry