Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Kaupungin ukaasit ovat hämmentäviä

Kaupunki on lähettänyt tiukkasanaiset ukaasin ranta-alueella toimivalle yhdistykselle.

Soukka-seuran on siirrettävä halkovajansa Hankikan virkistysalueelta parin kilometrin päähän ja ryhdyttävä maksamaan muun muassa aiempaa korkeampaa vuokraa.

Huolestuneet aktiivit eivät ymmärrä kaupungin vaatimuksia, sillä he kokevat tehneensä talkootyötä uimarannalla ja saunarakennuksen entisöinnissä. Huolenaiheena ovat myös inflaation takia karannut kulurakenne.

Soukka-seuran järjestämät tiistaitapahtumat ovat saavuttaneet suosiota paikallisen yhteisön keskuuudessa. Lavatanssit, sauna, lettukestit ja grillailu vetävät väkeä lähiympäristöstä.

Vapaaehtoisväen pyörittämä virkistystoiminta uhkaa lakata.

On ymmärrettävää, että kaupungin on kehitettävä toimintaansa ajan saatossa. Kaupungin ja kaupunkilaisten tarpeet ja toimintatavat muuttuvat. Kaupungin on myös varmistettava, että jokaista tahoa kohdellaan tasapuolisesti ja -veroisesti.

Tuskin kaupungin ensissijainen tavoite on saada voittoa toiminnastaan, vaikka se uudistaakin vuokraehtojaan.

Tilapalvelut-liikelaitoksen menettely on kuitenkin ristiriidassa yhden neljästä valtuuston määrittelemän kehitysohjelman kanssa. Tapahtumien yhteisöllinen Espoo tähtää yhteisöllisyyden kehittämiseen kaupungissa. Pyrkimyksenä on lisätä paikallisia aktiviteetteja eri puolilla Espoota ja monipuolistaa osallistavaa asukas- ja kumppanuustoimintaa. Sen tehtävänä on myös poistaa esteitä ja luoda edellytyksiä monipuolisille paikallistapahtumille.

Tätä toimintaa on tukenut myös kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän eri puolilla lausuma motto: ”Espoo onnistuu niissä asioissa, joihin espoolaiset saadaan mukaan.”

Jos aktiivisia seurat ja niiden puuhahenkilöt niputetaan nyt samaan kategoriaan muiden yksityisten saunavuokraajien kanssa, vapaaehtoisväen pyörittämä virkistystoiminta uhkaa lakata ja yksi virkeä paikallisaktivismin muoto menetetään.

Nyt ratkaisua haetaan kaupungin mukaan kulttuurin tulosyksiköltä, joka pyrkii etsimään mahdollisuuksia toiminnan jatkumiselle. Hyvä niin.

heli.koivuniemi@media.fi