Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Ei yritysverotuksen korotuksille

Julkisen talouden tasapainottaminen on keskeinen ensi vaalikauden haaste. Kun talous on kunnossa, voimme huolehtia tärkeistä hyvinvointipalveluista.

Jotta talous saadaan kuntoon, tarvitaan lisää menestyviä ja mielellään vientimarkkinoille tähtääviä kasvuyrityksiä. Menestyvät yritykset luovat työpaikkoja, verotuloja ja kestävää kasvua, josta koko Suomi hyötyy.

Moni puolue ja poliitikko laskee talouden tasapainottamisen kasvun ja työllisyyden varaan, mutta ei tarjoa mitään uskottavia keinoja näiden saavuttamiseen. Talouskasvu ja työllisyys edellyttävät menestyksekästä yritystoimintaa.

Yritysten toimintaympäristön on oltava kunnossa. Tämä tarkoittaa kilpailukykyistä verotusta, osaavan työvoiman saatavuutta, sellaista sääntely-ympäristöä, joka kannustaa yrittämään ja kasvattamaan yritystä. Se edellyttää tukea TKI-toiminnalle, sujuvia investointiluvitusprosesseja ja toimivia vienninrahoitusinstrumentteja. Toimintaympäristön tulee olla kilpailijamaiden kanssa samalla tasolla.

Vasemmistosta esitetään talouden tasapainottamisen keinoksi muun muassa yritysten verotuksen kiristämistä. Tätä en kannata. Se vie myös pohjaa siltä, että laskee valtiontalouden tasapainottamista talouskasvun ja työllisyyden varaan.

Keskusta on tälläkin kaudella huolehtinut siitä, ettei yritysten verotus ole kiristynyt. Olemme luvanneet, että meidän vahtivuorolla se ei tapahdu jatkossakaan. Syy on selvä: tarvitsemme yrityksiä, niiden luomia työpaikkoja ja vientituloja. Yritykset mahdollistavat hyvinvointiyhteiskuntamme.

Riikka Pakarinen

Keskustan varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas (kesk.)

Espoo