Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Rantaraitin luontoa säästyy Toppelundissa

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti 8.5.2023 kokouksessaan, että Haukilahden Toppelundiin suunniteltua kahvila-ravintolahanketta ei lähdetä toteuttamaan. Tämä on ainoa oikea päätös ja huojentava uutinen asukkaille ja rantaraitin kävijöille, jotka ovat aktiivisesti puolustaneet alueen arvokasta luontoa.

Hanke oli ensimmäisen kerran elinkeino- ja kilpailukykyjaoston käsittelyssä loppusyksystä 2021, jolloin asia jätettiin pöydälle runsaan asukaspalautteen takia. Massiivinen kahvila-ravintolarakennus olisi noussut päiväkodin viereiseen metsään ja tuhonnut tärkeän lähiluontokohteen. Tämä samaan aikaan, kun kahvila- ja ravintolapalveluita on jo Haukilahdessa tarjolla Mellstenin rannassa ja Haukilahden venesatamassa.

On tärkeää, että Espoon ylpeyden, 42 kilometriä pitkän rantaraitin, palveluita kehitettäessä katsotaan kokonaisuutta ja vaalitaan raitin luonnonläheisyyttä. Palvelut kannattaa sijoittaa ensisijaisesti sinne, missä ne palvelevat käyttäjiä kestävästi ja yrittäjien liiketoiminnan elinkelpoisuus on järkevällä pohjalla. Haukilahdessa rannan palveluiden parantaminen tulee ohjata jo rakennetuille alueille Mellstenin niemellä ja jättää luonto Toppelundissa pysyvästi rauhaan.

Tiina Elo

elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsen 2022– (vihr.)

Anu Rasinsalo

elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsen 2021–2022 (vihr.)

Meri Löyttyniemi

valtuustoryhmän varapuheenjohtaja (vihr.)