Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkojärven tulvasuojaus alkamassa kevään aikana

Kulku herkästi tulvan alle jäävällä puistoraitilla Espoonjoen varrella onnistunee tulevaisuudessa ainakin osittain kuivemmin jaloin. Kaupunki aikoo korottaa raittia usean sadan metrin matkalta sekä rakentaa reunalle rakennusten kohdalle tulvavallin.

Rakennustöiden on määrä alkaa jo kuluvana keväänä.

– Tarjousten jättö päättyy maanantaina ja urakoitsija valitaan sen jälkeen. Tavoitteena on aloittaa työt kevään aikana ja saada ne päätökseen vuoden loppuun mennessä, selvittää maisema-arkkitehti Kristina Rocha Espoon kaupungilta.

Puistoraittia korotetaan noin yhteensä noin 500 metrin matkalta. Korotus alkaa seurakuntien Kirkonkympin kiinteistön kohdalta Kirkkokadun länsipuolelta. Kirkkokadun itäpuolella raittia korotetaan noin 400 metrin matkalta ohi uimahallin ja lukion Kaivomestarinniitty-kadun päässä olevalle katselutasanteelle saakka.

Kirkonkympin sekä uimahallin ja lukion kiinteistöjen kohdalle rakennetaan lisäksi tulvavallit. Nykytilanteessa tulvavesi on pahimmillaan noussut kiinteistöille saakka.

Raittia nostetaan enimmillään noin metrin nykyistä korkeammalle. Raitin reunalle rakennettava tulvavalli nousee siitä vielä noin polven korkeudelle.

– Jokimaisema näkyy edelleen ja pyrimme siihen, että tulvavalli häviää maisemaan. Raitille tulee myös uusia penkkejä ja infotauluja, Rocha kertoo.

Luvassa on Rochan mukaan iso työmaa, sillä maata muun muassa vahvistetaan pilareilla. Urakassa rakennetaan myös yksi uusi pumppaamo.

Nyt tehtävätyö ei vielä poista tulvia, vaan tavoitteena on Rochan mukaan kiinteistöjen ja puistoalueen suojaus.

Vesi lainehti Kirkkojärven puistoraitilla myös viime viikonloppuna. Kauklahdessa asuva Erkki Kaarnama pysähtyi ihmettelemään ja kuvaamaan tilannetta sunnuntaina.

– Näyttää, kuin Kirkkojärvi olisi tullut takaisin. Ei ole hyvä juttu, että tulvat estävät liikkumisen raitilla.