Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hengityssuojaimet ovat loppuneet paikoin hyllyistä Espoossa – "En muista tällaista tilannetta", sanoo apteekkari

Hengityssuojaimet ovat tehneet alkuvuonna kauppansa myös Espoossa. Menekki on ollut paikoin jopa niin kovaa, että hengityssuojat ovat loppuneet myymälöiden hyllyiltä kokonaan.

Länsiväylään yhteyttä ottanut espoolaismies oli kiertänyt maanantaina Leppävaarassa kauppakeskus Sellossa etsimässä hengityssuojaimia, mutta ei ollut meinannut löytää niitä mistään.

Sellon kauppakeskuksessa ja sen lähellä sijaitsevasta toisesta apteekista vahvistetaan, että hengityssuojaimet olivat maanantaina loppu. Sellon lähellä sijaitsevan Apteekki Elixirin apteekkari Annika Tuominen-Kalland kertoo, että suojaimia saattaa olla tulossa lisää keskiviikkona.

Molemmista apteekeista arvioidaan, että hengityssuojainten loppuminen on harvinaista.

– En muista tällaista tilannetta, Tuominen-Kalland sanoo.

Hengityssuojainten loppumisen taustalla on todennäköisesti huoli uudenlaisesta koronaviruksesta, joka on levinnyt maailmalla alkuvuonna. Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Osa tartunnan saaneista voi saada myös keuhkokuumeen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kuvailee verkkosivuillaan.

Apteekkien lisäksi hengityssuojaimet ovat menneet Leppävaarassa kaupaksi myös rakennustarvikkeita myyvissä kaupoissa.

– Tällä hetkellä suojaimia on saatavilla jonkin verran, mutta aika tyhjänoloinen hylly on tällä hetkellä, kertoo myyntipäällikkö Pasi Levälampi Sellon Prismasta.

Levälampi arvioi, että suojaimia on mennyt tavanomaista enemmän kaupaksi jo reilun kuukauden ajan. Myös Sellon Tokmannilta kerrotaan, että hengityssuojat ovat olleet kysyttyjä.

Länsiväylään yhteyttä ottaneen espoolaismiehen hengityssuojainten etsintä päättyi lopulta tuloksellisesti. Mies oli hankkinut Sellon Tokmannilta rakennustarvikesetin, jossa oli myös hengityssuojain.