Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juice Leskisen syntymästä tänään 70 vuotta – uusi kirja perustuu vanhoihin haastattelunauhoihin

Suomirockin legenda Juice Leskinen (1950–2006) täyttäisi tänään 70 vuotta. Merkkipäivänä Helsingin Bar Loosessa järjestetään uuden Juice-aiheisen kirjan julkistamistilaisuus. Tiedotteen mukaan tuore Juice puhuu – Kootut muistelmat -kirja perustuu leikkaamattomiin, alkuperäisiin haastattelunauhoihin, joita ei koskaan aikaisemmin ole päässyt julkisuuteen.

1990-luvun alkuun tultaessa Leskinen oli muuttanut suomalaisen rockmusiikin. Hän täytti 40 vuotta ja keskittyi myöhempinä vuosina musiikin sijaan kirjoittamiseen, perheeseen ja sairastamiseen, kerrotaan tiedotteessa. Tässä käännekohdassa toimittajat Harri Tuominen ja Waldemar Wallenius haastattelivat Juicea kuukausien ajan. Haastattelujen pohjalta tehtiin 40-tuntinen radio-ohjelma.

Leskinen itse pyysi nauhat viimeisinä vuosinaan 2000-luvun alussa cd-levyille poltettuna antaakseen ne uudelle vaimolleen, koska ei itse jaksanut kertoa tälle tarinaansa.

Tiedotteen mukaan kirjassa puhuu mies, joka julistaa talonsa pihapiirin ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi, vertaa massakäyttäytymistä keskitysleiriin ja herää joka aamu kuuden aikaan ja alkaa tehdä töitä. Hän kertoo lukijalle taiteestaan omalla kielellään, sekoituksella juankoskea ja tamperetta.

Kirjan ovat tehneet musiikkijournalisti Jukka Tapio ”Waldemar” Wallenius, musiikkitoimittaja Harri Tuominen ja kustannustoimittaja, suomentaja ja kirja-alan jokapaikanhöylä Kaj Lipponen