Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talven lomat lähestyvät, mikä on tilanne koronaviruksen kanssa?

Epidemia-alueen ulkopuolella yksittäisen lomamatkailijan riski saada koronavirustartunta on tällä hetkellä pieni, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

– Voi olla vaikeaa hahmottaa omaa sairastumisriskiä lomamatkalla, kun samaan aikaan eri tahoilla pohditaan, leviääkö epidemia tulevaisuudessa muihin maihin, sanoo tiedotteessa THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen

Uuden koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja on toistaiseksi todettu noin 45 200, joista 99 prosenttia on todettu Manner-Kiinan epidemia-alueella.

Muissa maissa tapauksia on todettu 435. Niistä iso osa liittyy oleskeluun epidemia-alueella.

Etenkin Kiinassa tautitapausten määrän arvioidaan yhä kasvavan ja on olemassa riski, että epidemia leviää myös muihin maihin.

Tartunnan riski on suurentunut Manner-Kiinassa ja erityisesti Hubein maakunnassa.

Epidemian torjuntatoimilla voi olla vaikutusta matkajärjestelyihin ja palveluihin erityisesti Aasian maissa.

– Uuden koronaviruksen aiheuttama epidemia voi aiheuttaa monelle suomalaisille huolta ja epävarmuutta. Nopeasti muuttuva tilanne ja eri suunnilta tuleva informaatio voi myös hankaloittaa matkasuunnitelmien tekemistä, sanoo Puumalainen.

Hän suosittelee seuraamaan viranomaisten viestintää. Tilannekuvaa päivitetään THL:n verkkosivuilla ja ulkoministeriön verkkosivuilta löytyy matkustustiedotteita.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Hubein maakuntaan ja tarpeetonta matkustamista Manner-Kiinaan.

Kaikille ulkomaan matkoille on suositeltavaa tehdä matkustusilmoitus.