56-vuotiaalle miehelle lähes 10 vuoden tuomio – 14,2 kilon huumesatsi löytyi Nurmijärveltä ja Tuusulasta

Riikka Jokinen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 56-vuotiaan tuusulalaismiehen yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta, kätkemisrikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Keskiviikkona annettu tuomio liittyy taannoiseen uutiseen, jossa Itä-Uudenmaan poliisi kertoi takavarikoineensa Nurmijärveltä ja Tuusulasta yhteensä noin 14,2 kiloa amfetamiinia, lukuisia aseita sekä noin 27 000 euroa käteistä rahaa. Takavarikko tehtiin loppusyksystä 2019.

Osa huumausaineista ja aseista takavarikoitiin miehen asuintalosta Tuusulasta ja osa puolestaan Nurmijärvellä sijaitsevan varastohallin piha-alueella olleesta pakettiautosta.

Mies kävi Nurmijärvellä usein työhönsä liittyen.

14,2 takavarikoidun amfetamiinikilon lisäksi Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoo tuomiossaan, että mies on muun muassa luovuttanut amfetamiinia noin 3,9 kiloa säilytettäväksi toiselle miehelle.

Mies on myös pitänyt hallussaan yhtä käsiasetta ja kolmea kivääriä. Lisäksi hän on käräjäoikeuden mukaan valmistanut lupavapaista merkinantopistooleista poraamalla ja hitsaamalla toimintakuntoisia, luvanvaraisia aseita yhteensä seitsemän kappaletta ja pitänyt niitä hallussaan.

Tapaukseen liittyen tuomittiin myös muun muassa nurmijärveläinen 27-vuotias mies ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Nurmijärveläismies on käräjäoikeuden mukaan pitänyt ampuma-aselain vastaisesti hallussaan haulikkoa ja toimivaksi ampuma-aseeksi muunnettua merkinantopistoolia ilman hallussapitoon oikeuttavaa lupaa. Lisäksi mies piti hallussaan laittomasti 103 grammaa amfetamiinia.

Hänet tuomittiin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut