Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisalaiselle meriuistelijalle ja kalastusvaikuttajalle Jukka Häyhälle arvostettu, valtakunnallinen vapaa-ajan kalastuksen ”Nobel-palkinto”

Loviisalaisen vapaa-ajan kalastajien seuran Meriuistelijoiden perustajalle ja puheenjohtajalle Jukka Häyhälle on myönnetty valtakunnallinen vapaa-ajan kalastajien arvostettu ”Nobel-palkinto”.

Palkinto myönnettiin Häyhän pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä vapaa-ajan kalastuksen ja kalastajien hyväksi.

– Jukka Häyhän ansiot ovat kiistattomat. Hän on tehnyt pitkän päivätyön vapaa-ajan kalastuksen hyväksi niin paikallisella kuin myös valtakunnallisella tasoilla. Hän oli selkeästi ykköskandidaatti Nobel-palkinnon saajaksi, hehkutti Suomenlahden uistelijoiden ex-puheenjohtaja Matti Kinnunen palkinnon luovutustilaisuudessa messukeskuksessa perjantaina.

Jukka Häyhä on aiemmin toiminut myös Suomenlahden meritaimentoimikunnan jäsenenä sekä Loviisan Seudun Eränkävijöiden puheenjohtajana.

Häyhä on aktiivisesti ollut järjestämässä muun muassa Degerby-kuhanuistelutapahtumaa Loviisassa vuodesta 1994 lähtien sekä nuorten uisteluleirejä ja vaapuntekokursseja Loviisassa.

Suomenlahden meritaimentoimikunnan entinen puheenjohtaja Matti Kinnunen oli itse ”Nobel-palkinnon” ensimmäinen saaja vuonna 1998. Palkinnon luovutusta oli seuraamassa messuyleisön lisäksi 15 vapaa-ajan kalastajaa, sponsoreita ja yksi ammattikalastaja Loviisasta.

Kiitospuheessaan Jukka Häyhä kiitteli myös seuratovereita Bosse Mickosta, Kari Auvista ja edesmennyttä Puppe Salinia, jotka olivat mukana perustamassa Meriuistelijoita Loviisaan.

– Olen tästä palkinnosta kyllä hyvin otettu, ja arvostan tätä kovasti. Olimme ensimmäinen uisteluseura Helsingistä itään, ja tie on joskus ollut kivistä, Häyhä totesi.

Turkulaisen kalastusseura West Coast Trolling Teamin perustaman palkinnon voi saada henkilö, yritys, yhdistys tai viranomainen, joka on edistänyt vapaa-ajankalastusta ja kalastusharrastusta.

Vuodesta 2020 lähtien palkinnon valinta siirtyi Suomenlahden Uistelijat ry:lle.

– Ajatuksena on alusta lähtien ollut, että palkinto annetaan henkilölle tai taholle, joka on tehnyt hyvää työtä virkistyskalastukseen eteen esimerkiksi kalastuslupa-asioissa, kalakantojen parantamisessa, järjestötoiminnassa tai vaikka harrastuksen esillä pitämisessä julkisuudessa, sanoi West Coast Trolling Teamin puheenjohtaja Jari Lucenius

Ensimmäinen Vapaa-ajankalastuksen ”Nobel” jaettiin vuonna 1998.

Palkinto on jäänyt jakamatta vain vuosina 2002 ja 2005. Nobelin ovat aikanaan saaneet mm. sisäministeri Kari Rajamäki läänikohtaisesta kalastuskortista (1999), YLE TV2 Erätulilla -ohjelmasta (2011) ja Jasper Pääkkönen (2014).