Oittaan rikottu leikkilaiva pysyy kiinni, lasku Espoolle jopa 25 000 euroa

Oittaan Angry Birds -leikkipuistossa vuodenvaihteessa turmeltu leikkiväline pysyy kiinni vielä pitkään.

Kunnossapitovalvoja Helena Tschokkinen Espoon kaupungilta arvioi, että merirosvolaivaa muistuttava leikkiväline saadaan auki todennäköisesti vasta huhtikuussa. Näin siksi, että ilkivallan takia leikkilaivan alustaa pitää uusia.

– Valualustaa ei voida korjata ennen kuin vuorokauden keskilämpötila on +6 astetta. Ja jos turva-alusta ei täytä turvallisuusvaatimuksia, ei välinettä voida avata, Tschokkinen kertoo.

Leikkipuistossa tehty ilkivalta tulee Tschokkisen mukaan maksamaan kaupungille tämänhetkisen arvion mukaan 15 000–25 000 euroa. Turmellun leikkivälinelaivan hankintahinnaksi on kerrottu lähes 100 000 euroa.

Poliisi tutkii leikkipuistossa tehtyä ilkivaltaa törkeänä vahingontekona. Se pyysi tammikuussa vihjeitä tapauksesta.

Rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi on saanut tapaukseen liittyen kymmenkunta vihjettä. Vihjeiden perusteella ilkivallan tapahtuma-aika on tarkentunut uudenvuodenpäivän illaksi.

– Jos joku ei ole vielä kertonut tietämäänsä, niin olisi hyvä ilmoittaa vihjeistä poliisille, jotta tapaus saadaan ratkaistua, Arifullen sanoo.

Leikkipuiston ilkivaltaan liittyvät vihjeet voi ilmoittaa osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi tai numeroon 0295 413 031. Arifullenin mukaan poliisi ei ole vielä ottanut ketään kiinni tapaukseen liittyen.

– Vihjeitä tarkistellaan vielä. Sen jälkeen katsotaan, mitä lähdetään tekemään, Arifullen sanoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut