Lapsensa murhasta Espoon Suurpellossa epäilty äiti kuoli Vantaan vankilassa

Poliisi häytettiin tiistai-iltana yhdentoista aikaan vantaalaiselle huoltoasemalle selvittelemään pahoinpitelytapausta. Arkisto/Tiina Mutila

Klaus Nurmi

Alle kouluikäisen lapsensa murhasta epäilty nainen on kuollut torstaina Vantaan vankilassa.

Henkirikos, josta naista epäiltiin tapahtui Espoon Suurpellossa 19. tammikuuta. Vuonna1984 syntynyt epäilty ja uhri olivat asunnossa kaksin eikä tekoon liittynyt muita osallisia.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutki tapausta murhana. Epäilty äiti tunnusti teon ja hänet siirrettiin sittemmin Vantaan vankilaan.

Epäilty menehtyi tänään torstaina 6. helmikuuta, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Vantaan vankila sijaitsee Itä-Uudenmaan poliisin alueella, joten se myös tekee tapauksessa kuolemansyyntutkinnan.

Rikosylikomisario Petri Eronen on tutkinnasta hyvin vaitonainen. Hän ei esimerkiksi kerro, tekikö nainen itsemurhan.

– En ryhdy lainkaan spekuloimaan asiaa, Eronen sanoo.

Sekä menehtynyt nainen että surmattu lapsi olivat Britannian kansalaisia, mutta Eronen ei ota kantaa siihenkään, tekeekö poliisi asiassa yhteistyötä Britannian poliisin kanssa.

– Kuolemansyyntutkinnasta ei voida tiukkojen salassapitosäännösten takia kertoa mitään tarkempia yksityiskohtia. Yleisesti tällä hetkellä voidaan todeta, että poliisi tutkii kuolemaan johtaneita olosuhteita, kertoo Eronen.

Poliisi lupaa tiedottaa tapauksesta lisää tutkinnan edetessä, mikäli se on tiukan kuolemansyyntutkintaa koskevan lain puitteissa mahdollista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut