Espoo saamassa ensimmäisen tilapäisen lähikaupan

Westendiin suunnitellaan tilapäistä myymälää, joka korvaisi purettavassa liikekeskuksessa sijaitsevan Alepan.

Ryhmäpäällikkö Tuomas Mulo HOK-Elannolta kertoo, että tilapäinen myymälärakennus olisi ensimmäinen laatuaan.

– Samanlaista ei ole ollut muualla aiemmin. Siitä tulisi ihan täysimittainen lähikauppa, joka vastaisi nykyisen myymälän tiloja tai olisi itse asiassa jopa hieman isompi.

Mulon mukaan myymälärakennus kootaan paloista ja sen pystyttäminen kestää muutaman viikon.

Espoon rakennuslautakunta on myöntänyt tilapäiselle myymälälle rakennusluvan. Myymälä tulisi osoitteeseen Hiiralantie 6, lähelle Westendinpuiston koulua. Paikalla on nyt parkkialue ja kierrätyspiste.

Naapurit valittivat aiemmin myönnetystä luvasta vetoamalla muun muassa liikenneturvallisuuteen ja liikenteen lisääntymiseen Hiiralantiellä.

HOK-Elannon mukaan ajoneuvoliikenne lisääntyisi vain siinä tapauksessa, että tilapäistä myymälää ei perustettaisi, jolloin syntyisi tarvetta matkustaa autolla ostoksille Westendin ulkopuolella.

Rakennuslautakunta päätyi kokouksessaan 21. tammikuuta pitämään voimassa tilapäisen myymälärakennuksen rakennusluvan. Päätöksestä on vielä mahdollista valittaa Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitus viivästyttäisi myymälän pystyttämistä.

ProjektipäällikköPetri Raunio YIT:ltä kertoo, että Alepa voi jatkaa nykyisissä tiloissaan ystävänpäivään eli 14. helmikuuta saakka.

– Sen jälkeen liikekeskuksen purkutyöt ovat edenneet siihen pisteeseen, että tiloissa ei voi enää toimia, Raunio toteaa.

Liikekeskuksen purkutyöt eivät ole vielä alkaneet, mutta Alepaa lukuun ottamatta muut liiketilat ovat jo tyhjillään.

– Purkutyöt alkavat ihan pian, mutta ne alkavat sisäpurkutöillä, jotka eivät näy ulospäin millään tavalla, kertoo Raunio.

Tässä vaiheessa työmaa ei vaikuta liikennejärjestelyihin alueella.

– Purkutyömaan koneet, laitteet ja kuorma-autot kulkevat Westendintietä pitkin, emme lähde Hiiralantien puolelle.

Raunion mukaan vasta kuukauden parin päästä ollaan siinä vaiheessa, että puretaan betonielementtejä ja murskataan niitä maan tasalla.

– Kun betonimursketta kuljetetaan pois kuorma-autoilla, tulee tietysti lisää liikennettä.

Raunion mukaan Westendinpuiston kouluun ja päiväkotiin pääsee kuitenkin kulkemaan nykyisiä reittejä pitkin.

Rakentamaan päästään, kun purkutyöt on tehty huhti-toukokuussa. YIT rakentaa purettavan liikekeskuksen tilalle viisi asuinkiinteistöä ja liiketiloja. Asuntoja uuteen kortteliin tulee yhteensä noin 130 ja liiketiloja tuhannen neliön verran. Katutasoon tulee 4–6 liiketilaa, joista yksi päivittäistavarakaupan käyttöön. Kokonaisuuden on tarkoitus valmistua joulukuussa 2022.

Liikekeskuksessa on toiminut myös yksityisiä päiväkoteja, mutta uusiin tiloihin päiväkotia tuskin tulee.

– Sitä on tutkittu ja asiasta on käyty neuvotteluja, mutta taloudellista yhtälöä ei ole löydetty. Tilat ovat niin pieniä, että ryhmäkoko jäisi liian pieneksi, jotta se olisi taloudellisesti kannattavaa, selvittää Raunio.

Asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa keväällä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut