Löydä lintu läheltäsi

Pihabongauksessa seurataan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muussa paikassa. Arkisto/Pekka Nurminen

toimitus

Suomen suurin luontotapahtuma, BirdLifen Pihabongaus järjestetään jo 15. kerran tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

25.–26. tammikuuta järjestettävässä Pihabongauksessa seurataan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muussa paikassa. Pihabongaus ei ole kilpailu, vaan tapahtuman tarkoituksena on lisätä kiinnostusta lähiluontoon.

Pihabongauksella saadaan tietoa talvisen linnuston muutoksista. BirdLife odottaa leudon alkutalven monipuolistavan havaintoja.

Pihabongauksessa tunnistetaan tarkkailupaikalla tunnin aikana havaitut lintulajit ja lasketaan kunkin lajin samaan aikaan näkyvissä olevat yksilöt. Tunnistetut lajit ja yksilömäärät voi ilmoittaa nettiosoitteessa www.pihabongaus.fi.

Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio. Hän osallistui Pihabongaukseen viime vuonna ja kertoi tuolloin Twitterissä havainneensa tunnin aikana kuusi talitiaista, yhden varpusen ja yhden mustarastaan.

Viime vuonna Pihabongauksessa oli osallistujia yli 20 000 eri puolilla Suomea. Espoossa osallistujia oli 400.

Uudenmaan lintuharrastajien yhdistys Tringa ja Villa Elfvikin ystävät tarjoavat sunnuntaina 26. tammikuuta Pihabongauksen yhteydessä opastusta talvilintujen maailmaan.

Villa Elfvikin luontotalon pihalla pääsee kello 11–13 seuraamaan kaukoputkella ja kiikareilla ruokintapaikalla vierailevia lintuja. Myynnissä on linnunpönttöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.