Vaihtaisitko auton sähköpyörään talvella? – kokeiluun etsitään osallistujia

Miltä tuntuisi kulkea talvella auton sijaan sähköpyörällä?

Tätä voi nyt hakea kokeilemaan, sillä Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Ilmastoinfo etsii parhaillaan pääkaupunkiseudulla asuvia henkilöitä tai perheitä osallistumaan sähköpyöräkokeiluun.

Kokeiluunvalittu henkilö tai perhe saa käyttöönsä sähköpyörän ja lupaa yrittää korvata auton käyttöä sähköpyörällä kuukauden ajan helmi-maaliskuussa.

– Haastattelemme osallistujia kuukauden sujumisesta, ja he saavat myös itse tallentaa ja jakaa kokemuksiaan. Koostamme kuvatusta materiaalista muutaman minuutin pituisia minidokumentteja somessa jaettavaksi, kertoo Ilmastoinfon BSR-e sähköpyöräilyn edistämishankkeen projektipäällikköPetteri Nisula sähköpyöräkokeilua koskevassa tiedotteessa.

Kokeiluun voi hakea 2.2.mennessä verkossa osoitteessa virtaafillariin.fi. Tiedotteen mukaan kesällä 2018 tehtiin vastaava kokeilu, johon saapui yli 900 hakemusta.

Tulevaan kokeiluun hakemusten perusteella valittavien henkilöiden lisäksi sähköpyörän talvikäyttöä kokeilee espoolainen vihreiden kaupunginvaltuutettu ja Egotrippi-yhtyeestä tunnettuMikki Kauste, joka osallistui myös kesän 2018 kokeiluun.

Virtaa fillariin -kampanja on osa EU:n Itämeren alueen rakennerahaston BSR-electric -hanketta. Hankkeessa edistetään sähköistä liikennettä Itämeren alueen kaupungeissa. Suomesta hankkeen projektikumppaneita ovat HSY:n Ilmastoinfo, Turun ammattikorkeakoulu ja Green Net Finland.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut