Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kutsunnat myös naisille? Reserviläisliitto: lisäisi maanpuolustuksen tietoa ja tahtoa

Vain miehiä koskevat kutsunnat tulisi laajentaa myös naisia koskeviksi, katsoo Reserviläisliitto.

Liiton mukaan naiset voitaisiin kutsua varsinaisiin kutsuntoihin tai järjestää heille erillinen tilaisuus.

– Tavoitteena tulee olla naisten maanpuolustustietämyksen ja -tahdon lisääminen sekä naisten hakeutuminen nykyistä laajemmassa määrin asepalvelukseen, sanoo Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola liiton tiedotteessa.

Kutsuntojen kautta naiset saisivat Pohjolan mukaan paremmin tietoa siitä, minkälaisia mahdollisuuksia heillä olisi suorittaa asepalvelus ja miten puolustusjärjestelmä toimii.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on ehdottanut kutsuntojen laajentamista koskemaan myös naisia. Hän toivoi myös naisille suunnatun kansalaispalveluksen selvittämistä.

Reserviläisliitto tukee ministerin esityksiä mutta samalla se tähdentää, että miesten yleinen asevelvollisuus on säilytettävä jatkossakin puolustuksen perustana.

Asepalveluksen rinnalla toteuttavan kansalaispalveluksen suorittaisivat naiset sekä ne miehet, jotka eivät suorita asepalvelusta.

– Järjestelmän tulisi korvata nykyinen siviilipalvelus ja sillä tulee pyrkiä rakentamaan lisää suorituskykyä normaaliajan häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin, Pohjola toteaa.

Reserviläisliitossa oli vuodenvaihteessa 2 360 naisjäsentä, joka muodosti liiton jäsenistöstä kuusi prosenttia.

Reserviläisliiton jäsenmäärä on kasvanut pitkään sen paikallisyhdistyksissä on yli 38 000 henkilöjäsentä.