Second hand -merkkivaatteiden kauppa käy netissä – Hanna Autio ideoi Emmyn, jossa käsitellään päivittäin jo 1 200 omistajalleen turhaksi käynyttä vaatetta
3
Emmyn perustaja ja operatiivinen johtaja Hanna Autio ja toimitusjohtaja Petra Luntiala toivovat, että Emmy voi pysyä Lohjalla. – Meillä on täällä ihana henkilökunta, he sanovat. Maria Aittoniemi
Katso isompi kuvaEmmyn vaaleanpunaiset paketit lähdössä matkaan. Maria Aittoniemi
Katso isompi kuvaHanna Autio ja Petra Luntiala Emmy varastossa. Keskellä tilauksia keräämässä Sanni Koskinen. -Tämä on paras työpaikka, missä olen ollut, Koskinen sanoo. Maria Aittoniemi
Maria Aittoniemi
| Päivitetty
Lohjalaisen Emmy Clothing Company Oy:n viisivuotinen matka on menestystarina. 38 henkilöä työllistävä yritys on kasvanut huimasti ja vauhti vain kiihtyy.
Yrityksen liikeidea perustuu asiakkaiden mahdollisuuteen ostaa ja myydä käytettyjä merkkituotteita kohtuuhintaan, tehdä hyvää ekologisilla ostopäätöksillä, vähentää jätettä ja kasvihuonepäästöjä ja säästää luonnonvaroja. Kasvuodotukset yrityksellä ovat melkoiset.
Kasvaessaan Emmy tarvitsee tilaa. Sitä on tällä hetkellä käytössä 1 500 neliötä.
– Viihdymme Lohjalla, ja meillä on aivan ihana henkilökunta täällä, yrityksen perustaja ja operatiivinen johtaja Hanna Autio sanoo.
Merkkivaatteiden second hand -verkkokauppa emmy.fi syntyi Espooseen viisi vuotta sitten. Liiketoiminta aloitettiin 500 vaatteella. Pian yritys muutti Lohjalle ja on siellä jo kolmansissa toimitiloissaan.
– Liikevaihtomme kasvoi viime vuonna 75 prosenttia, toimitusjohtaja Petra Luntiala kertoo.
Emmy on markkinapaikka käytetyille naisten, miesten ja lasten merkkivaatteille, -kengille ja -asusteille. Yritys syntyi Hanna Aution ajatuksesta, voisiko Facebookin ja kirpputorien rinnalla olla jokin yksinkertaisempi tapa ostaa ja myydä käytettyjä vaatteita.
– Me toimimme avaimet käteen -periaatteella. Myyjän tarvitsee vain toimittaa myytävät tuotteet meille ja antaa tilinumero, jolle rahat tilitetään, Autio kertoo.
Emmyssä tuotteet tarkastetaan yksitellen, luokitellaan kunnon mukaan, valokuvataan ja laitetaan verkkosivuille tarjolle.
Myyntiin tulevan tuotteen on oltava niin sanottu merkkituote. Sillä taataan sen kestävyys ja laatu.
– Emme mielellämme puhu käytetystä, vaan second hand -tuotteesta, Luntiala sanoo.
– Myyntiimme tulevat tuotteet ovat uudenveroisia tai vähintäänkin erittäin käyttökelpoisia.
Myyjä voi toimittaa tuotteet Emmylle Postin tai Matkahuollon välityksellä, tuoda Lohjan toimitiloihin tai jättää Emmyn keräyslaatikkoon, joita on Suomessa 50 ja Virossa 10. Pääkaupunkiseudulla on lisäksi mahdollisuus tilata tuotteille nouto kotoa.
Jos tuotteet eivät käy kaupaksi puolen vuoden kuluessa, ne palautetaan, tai jos asiakas niin haluaa, toimitetaan hyväntekeväisyysjärjestöille lohjan Hope ry:lle ja Karjalan Apu ry:lle.
Toimitusjohtaja Luntiala tykkää luvuista ja Emmyllä on, mitä luetella:
– Kauttamme on kulkenut 650 000 käytettyä vaatetta. Myyjiä ja ostajia on 40 000. Hyväntekeväisyyteen on Emmyltä lähtenyt 100 000 vaatetta.
Emmyllä käsitellään päivittäin myyntiin 1 200 vaatetta. Puolet tuotteiden myyjistä asuu pääkaupunkiseudulla, 75 prosenttia Uudellamaalla.
Kasvupotentiaalia on siis vielä Suomessakin, mutta Luntiala sanoo Emmyn tähtäävän vielä tämän vuoden lopulla pariin uuteen suurkaupunkiin Euroopassa.