Konsertteja, työpajoja ja muuta kivaa – lastentapahtumien liput myydään nopeasti

Heidi Tamper ja Soili Perkiö musisoivat Kummilasten konserteissa Tapiola Sinfoniettan muusikoiden kanssa. Arkisto/Päivi Tuovinen

Anneli Tuominen-Halomo

Lasten kulttuurikeskus Aurora tarjoaa runsaasti ohjelmaa lapsiperheille. Vuoden ensimmäisessä Lauantaipajatuksessa 18. tammikuuta maalataan ja painetaan värikkäitä kangaskasseja.

Seuraavana lauantaina maalataan akvarelleja kekseihin syötävillä väreillä ja tutustutaan graafiseen suunnitteluun ideoimalla keksipakkaus.

Helmikuun ensimmäisenä lauantaina järjestetään Ipana-ateljee, jossa 2–6 -vuotiaat pääsevät käyttämään palettia ja sivellintä. 8. helmikuuta puuhaillaan talvisella pihalla ja 15. helmikuuta tutustutaan Itämeren asukkeihin.

Maaliskuussa Aurorassa on muun muassa Sirkus Magentan järjestämiä taaperokursseja.

Tapiola Sinfonietta kutsuu kaikki Espoossa viime vuonna syntyneet vauvat vanhempineen konserttiin. Kummilapsikonsertissa leikitään, lauletaan ja iloitaan musiikista yhdessä. Esiintyjinä ovat musiikkikasvattajat Soili Perkiö ja Heidi Tamper sekä Tapiola Sinfoniettan muusikoista koostuva yhtye.

Kummikonsertit ovat Lasten kulttuurikeskus Aurorassa 26. helmikuuta, 27. helmikuuta Karatalossa ja Espoon kulttuurikeskuksessa ja 28. helmikuuta Espoon kulttuurikeskuksessa. Konsertteihin pitää ilmoittautua ennakolta osoitteeseen miina.sivula@espoo.fi.

Sellosalin Lasten lauantai -konsertit ovat huippusuosittuja, mutta lippuja on vielä saatavissa neljään tapahtumaan: Tuomo Rannankarin Leikki on lasten työtä -konsertti (25.1.), Melkutus (21.3.), Herra Heinämäen Lato-orkesteri (25.4.) ja Pikku Papun Orkesteri (8.–9.5.).

Sellosalin lastenteatteriantia edustaa muun muassa Teatteri PikkuKulkurin Nigan 8 vuodenaikaa

(21.1.).

Jazz for Kids -konsertit Espoon kulttuurikeskuksessa alkavat 21. tammikuuta. Silloin esiintyvät Sofia Finnilä (laulu) ja Eliina Mäkiranta (piano). Myös sukupolvelta toiselle musiikkituokiot jatkuvat.

Bravo!-festivaali tuo esittävän taiteen helmiä eri puolilta maailmaa. Katsottavaa on tarjolla vauvaikäisistä teini-ikäisiin. Bravo! järjestetään 14.–22. maaliskuuta ja esityksiä on Espoossa Sellosalissa, Lastenkulttuurikeskus Aurorassa, Karatalossa ja Vindängenissä sekä Kauniaisissa kirjastossa ja Villa Bredassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.