Espoolainen Nalle Westman luo valokuviinsa Hollywoodin henkeä

Anneli Tuominen-Halomo

Elviksen musiikki ja amerikkalainen kulttuuri ovat luoneet pohjan espoolaisen Nalle Westmanin taiteelle ja antaneet suuntaa hänen elämälleen. Nyt hän on viisikymppinen graafikko-valokuvaaja-taiteilija, jonka valokuvanäyttely on juuri avattu Tapiolan kirjaston Pajassa.

– Innostuin Elviksen musiikista jo lapsuudessani 70-luvulla. Sen myötä innostuin myös amerikkalaisesta kulttuurista, autoista, Hollywoodista ja elokuvista. Tämä kaikki on toiminut polttoaineena omassa taiteessani, Nalle Westman kertoo.

– Elän paljolti omassa kuplassa, vähän tuollaiseen 50-luvun Hollywood- maailmaan kadoten. Sieltä ammennan ideoita myös omaan visuaaliseen ilmaisuuni.

Westman määrittelee itsensä myös rullaluistelevaksi cowboyksi, joka on kokeillut coyntry-laulajan ja performanssitaiteilijankin rooleja.

Nalle Westmanin kuvat henkivät mennyttä maailmaa ja glamouria. Hänen mukaansa ideat syntyvät sattumanvaraisesti ja mitä ihmeellisimmistä asioista.

– Pidän tanssielokuvista ja yritän tavoittaa kuviini samaa lennokasta henkeä.

– Joskus otan samasta aiheesta sata kuvaa ja silti tuntuu siltä, että mikään ei onnistu.

Monet valokuvista ovat kollaaseja ja osa kuvista on otettu kotona olohuoneessa. Westman etsii sopivan maailman, johon hän upottaa hahmonsa.

– Näyttelyn teema on omakuvat, mutta kuvat eivät ole selfieitä. Tärkeintä on tarina. Se on sivuseikka, että olen kuvissa itse. Se on itse asiassa käytännön sanelema juttu, koska kuvausajoista ja paikoista on helppo sopia itsensä kanssa, Westman valottaa.

Valokuvat on otettu perusjärjestelmäkameralla ja perusstudiovalaistuksella. Westman sanoo aina kapinoineensa dokumentaarista kuvaamista vastaan, koska "taiteen luomisessa ei muutoinkaan ole sääntöjä".

– Kuvat voisi ottaa vaikka vanhalla kenkälaatikkokameralla, koska ajatusprosessi on tärkein, Westman sanoo.

Tapiolan kirjaston Pajassa on nähtävillä noin 15 valokuvaa ja näyttely jatkuu 24. tammikuuta asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 4. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 5. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 6. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 7. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 8. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 9. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 12. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.