Leikkipuiston ilkivallasta jopa kymmenien tuhansien lasku Espoossa – Oittaan Angry Birds -puisto ilkivallantekijöiden suosiossa

Oittaan Angry Birds -leikkipuistossa vuodenvaihteessa tehty ilkivalta on käymässä Espoolle kalliiksi. Kunnossapitovalvoja Helena Tschokkinen Espoon kaupungilta arvioi, että vahinkojen korjaaminen saattaa maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

– Puistossa olevista hahmoista isoin on pudotettu alas tosi korkealta. Jos se on rikki, niin se joudutaan tilaamaan erityistyönä ja sen kustannus voi yksinään olla useita tuhansia euroja, Tschokkinen sanoo.

Ilkivallan kohteeksi uudenvuodenaaton ja -päivän välillä joutunut leikkiväline suljettiin torstaina. Merirosvolaivaa muistuttava leikkiväline voi pysyä pois käytöstä vielä pitkään.

– Tämä on sen verran erikoinen leikkiväline, että varaosien saaminen voi kestää viikkoja, Tschokkinen sanoo.

Myös muita leikkipuiston esineitä oli Tschokkisen mukaan turmeltu, mutta niitä ei tarvinnut sulkea.

Oittaan Angry Birds -leikkipuisto avautui vuonna 2013. Tschokkinen arvioi, että kyseinen leikkipuisto on yksi Espoon suosituimmista.

Leikkipuisto on valitettavasti ollut myös ilkivallantekijöiden suosiossa.

– Oittaan leikkipaikka on harvinaisen yleisesti ilkivallan kohteena. Korjaamiseen on jouduttu käyttämään paljon euroja, mutta se ei koskaan ole ollut näin mittavaa, Tschokkinen sanoo.

Tschokkinen arvioi, että leikkipuiston vuodenvaihteen tihutyö on vaatinut työkaluja. Tapauksesta on hänen mukaansa tehty rikosilmoitus poliisille.

– Ilkivallasta tulee isoja kustannuksia ihan turhaan, Tschokkinen toteaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut