Nuoret, rakennuspalot ja pahoinpitelyt työllistivät viranomaisia uudenvuoden yönä – Yle: Helsingissä useita ilotulitteiden väärinkäyttöjä

Uudenvuoden yönä raketteja ammuttiin eri puolilla Suomea holtittomasti, poliisien eri keskuksista kerrotaan Ylelle

Esimerkiksi Helsingin poliisi sai runsaasti ilmoituksia ilotulitteiden väärinkäytöstä. Erityisesti nuorisoporukat ovat ampuneet ilotulitteilla muun muassa ihmisiä, autoja ja rakennuksia päin, poliisista kerrottiin.

Poliisia työllisti myös metelöinti, pahoinpitelyt ja tappelut kodeissa ja julkisilla paikoilla.

Kaiken kaikkiaan uudenvuoden juhlinta ei juuri poikennut aiemmista vuosista viranomaisten näkökulmasta. Kuitenkin Itä-Suomessa poliisilla oli poikkeuksellisen kiireinen yö.

Poliisin tehtävissä korostui alaikäisiin liittyvät tehtävät, joita oli huomattavasti enemmän kuin tavallisina viikonloppuina. Tapauksissa on monesti ollut mukana päihteet ja ilotulitteet.

Vuodenvaihteen vakavimpia tehtäviä olivat Kiuruvedellä tapahtunut tapon yritys, Mikkelin Pitkäjärvellä tehty ryöstö ja Mäntyharjulla tapahtunut virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, Yle kertoo.

Lisäksi pelastuslaitos on ollut uudenvuoden illan ja yön aikana kiireinen ympäri maata. Joissakin tapauksissa palon on aiheuttanut ilotulite, kuten Porissa, jossa ilotulite lensi omakotitalon parvekkeelle ja sytytti irtaimiston tuleen.

Helsingissä Pihkatiellä paloi rakennus, kun ilotulite mahdollisesti sytytti parvekkeen puiset lattiapinnoitteet.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut