Helsingin poliisi muistuttaa uudenvuoden juhlijoita poikkeusliikenteestä ja säännöistä: "Viime vuosina olemme havainneet hyvänä suuntauksena sen, että ihmiset ampuvat vähemmän omia ilotulitteita"

Vuosi vaihtuu Helsingissä peräti kahden kansalaistorilla järjestettävän tapahtuman voimin.

Kello 17 ja kello 23 alkaviin tapahtumiin odotetaan saapuvaksi jopa 60 000 ihmistä.

Poliisi muistuttaa tapahtumien yhteydessä syntyvistä liikennerajoituksista.

Töölönlahdenkatu ja Mannerheimintie välillä Arkadiankatu ja Eteläinen Hesperiankatu suljetaan liikenteeltä viimeistään kello 22.

Kansalaistorille johtava Eero Erkon katu suljetaan liikenteeltä 15–01.30.

Linnunlaulusta Töölönlahden tapahtumapuistoon kulkeva kevyenliikenteen väylä puolestaan suljetaan kaikelta liikenteeltä kello 17.

– Omalla autolla keskustaan ei kannata lähteä, vaan suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä, painottaa komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi muistuttaa myös ilotulitteiden käyttöä koskevista säännöistä.

Ilotulitteita ei missään nimessä saa luovuttaa alle 18-vuotiaalle tai päihtyneelle. Suojalasien käyttö on pakollista ilotulitteiden ampujille ja suositeltavaa katsojille. Ilotulitteita saa käyttää 31.12.2019 klo 18 – 1.1.2020 klo 02.

Ydinkeskustan alueella omien ilotulitteiden ja paukkupommien käyttö on kuitenkin ehdottomasti kielletty.

– Viime vuosina olemme poliisissa havainneet hyvänä suuntauksena sen, että ihmiset ampuvat vähemmän omia ilotulitteita ja tulevat mieluusti katsomaan järjestettyjä ilotulitustapahtumia.

Poliisi valvoo vuoden vaihtumista Helsingin keskustassa https://t.co/es2krjnp72— Helsingin poliisi (@HelsinkiPoliisi) December 30, 2019

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut