Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupukki tuntee lasten lahjatoiveet, mutta rahasta hän ei ymmärrä paljon mitään – "Panostan jouluun ja nipistän joko välimmäisistä päivänokosista tai oikeanpuoleisesta pikkuvarpaastani"

Joulupukki ei rahasta perusta, sillä hän on saanut runsaasti hyvää mieltä lahjaksi. Sitä hän lupaa panna myös kierrätykseen.

Joulupukin kammarista Rovaniemeltä tavoitettu Joulupukki lähettää kaikille lämpimiä terveisiä. Hänellä on myös erinomaisia uutisia:

– Jouluvalmistelut ovat tähän mennessä sujuneet loistavan luistavasti! Täällä kammarillani olen muun huiskeen ja tohinan ohella saanut tavata päivittäin iloisen siloisia joulun ystäviä ympäri maailmaa, Joulupukki kertoo.

Kysymyspatteriston viimeinen kysymys sai osan tontuista pohtimaan, mitä kaikkea voi saada ilman rahaa. Joulupukki miettiikin, että olisi hykerryttävää kuulla itse kenenkin ajatuksia tästä aiheesta vaikka toivomuskirjeeseen liitettynä.

– Oma joulutoiveeni on, että joulun aika täyttyisi ystävällisistä ajatuksista, sanoista ja teoista. Toivon meille kaikille suvaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa sekä satumaisen hienoa joulua! Joulupukki toivottaa.

Millainen rahankäyttäjä olet?

–  Mahtavan metka juttu tuo raha. Noloa tunnustaa, mutta ihan tarkkaan en ymmärrä, mitä se on. Lupaan ottaa jonkin rauhallisen vuosisadan ja syventyä asiaan.

Oletko joskus katunut rahankäyttöäsi? Kerro esimerkki.

– Edelliseen vastaukseen viitaten palaan aiheeseen melko lähiaikoina.

Mihin panostat, mistä nipistät?

– Panostan jouluun. Tilanteen mukaan nipistän joko välimmäisistä päivänokosista tai oikeanpuoleisesta pikkuvarpaastani.

Mikä on paras hankintasi?

– Tuota, oikeastaan en omista mitään. Hyvää mieltä minulle on kertynyt roppakaupalla, mutta se on kaikki lahjaksi saatua ja kierrätykseen menevää.

Mitä muuta kuin tavaraa tai palveluja rahalla saa?

— Toivottavasti rahalla saa jotain, joka tuntuu lähes yhtä huikealta kuin kalanmaksaöljy pikkupeikkojen aamupuurossa.

Kirjoittaja: Minna Muuronen