Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Kalapöytä kuuluu monien jouluperinteisiin. Mirja Hussain

toimitus

Paljonko kalaa kannattaa varata ruokailijaa kohden?

Perkaamatonta kalaa kannattaa pääruokaa varten varata noin 250 grammaa annosta kohden, neuvoo Pro Kala ry.

Perattua kalaa, jossa on nahka ja ruodot jäljellä, tarvitaan noin 150–200 grammaa. Valmista fileetä voi annokseen laittaa 100–150 grammaa.

Pienissä kaloissa voi määrää suunnitella myös kappaleiden mukaan: silakoita perattuna tai fileinä voi varata 6–8 kappaletta ruokailijaa kohden.

Noutopöytään katettavaa graavi- tai kylmäsavukalaa voi varata 30–80 grammaa henkeä kohden. Jos vaihtoehtoja on useita, vähempi riittää. Jos taas kala on pääosassa, sitä syödään enemmän.

Kirjoittaja: Eija Marja-aho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.