Puoli miljoonaa kävijää täyteen – kierrätysasemille haetaan lauantailupia

HSY:llä on viisi Sortti-asemaa: Helsingissä Kivikossa ja Konalassa, Espoossa Ämmässuolla, Vantaalla Ruskeasannassa sekä Kirkkonummella Jorvaksessa. HSY

toimitus

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Sortti-asemilla on käynyt ennätysmäärä asiakkaita tänä vuonna. Puolen miljoonan raja ylitetään 20. joulukuuta. Kävijöitä tulee arvion mukaan olemaan tänä vuonna yli 30 000 enemmän kuin viime vuonna.

Kävijäennätyksen taustalla ovat muun muassa syksyllä aloitetut uudet palvelut sekä se, että asiakkaat tuntevat Sortti-asemat entistä paremmin ja ovat innokkaampia tuomaan jätteitään hyötykäyttöön.

Palvelut paranevat entisestään ensi vuonna.

– Meiltä on toivottu, että Sortti-asemat olisivat auki ympäri vuoden myös lauantaisin. Haemme parhaillaan ympäristölupia Sortti-asemien viikonloppuaukioloaikoja varten, ja aloitamme aukioloaikakokeilun Konalassa ensi vuonna, HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen kertoo tiedotteessa.

HSY kehittää myös itsepalveluasiointia ja verkkomaksamista. Uusia palveluita kokeillaan aluksi Kivikon Sortti-asemalla alkuvuodesta. Lisäksi suunnitelmissa on saada pienimuotoinen Sortti-asema yhden kierrätyskeskuksen yhteyteen. Samalla kun tuo tavaraa Kierrätyskeskukseen kiertoon, voi asemalle jättää joitakin hyötykäyttöön meneviä jätteitä sekä sekajätettä maksua vastaan.

HSY:llä on tiukka tavoite kierrättää kotien jätteistä 60 prosenttia pääkaupunkiseudulla vuoteen 2025 mennessä. HSY:llä on viisi Sortti-asemaa: Helsingissä Kivikossa ja Konalassa, Espoossa Ämmässuolla, Vantaalla Ruskeasannassa sekä Kirkkonummella Jorvaksessa. Niihin voi tuoda maksutta monia kodin jätteitä, kuten sähkölaitteita, kotitalouksien vaarallista jätettä, metallia, kartonkia, pahvia, paperia, lasipurkkeja ja poistotekstiiliä, jota otetaan vastaan ilmaiseksi tammikuun loppuun saakka.

Lisäksi Sortti-asemille voi tuoda maksua vastaan puutarhajätettä, risuja, puujätettä, kipsiä, muovia, painekyllästettyä puuta ja sekajätettä.

Keväisin ja syksyisin Sortti-asemille tuodaan erityisesti puutarhajätettä ja risuja. Tänä vuonna asiakkaat toivat esimerkiksi puuta ja metallia aiempia vuosia enemmän. Sortti-asemilla kävi paljon asiakkaita myös niinä kolmena kevätlauantaina, joina asema oli auki.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ovatko lajittelukoodit sinulle hepreaa? – Nämä ruokapakkausten selkoviestit helpottavat pian kierrätystä
    24.10.2019 20:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut