Mediatalo Keskisuomalainen laajentaa radiotoimintaa Kuopioon

Mediatalo Keskisuomalainen laajentaa radiotoimintaansa vuoden 2020 aikana. Tällä hetkellä Keskisuomalainen-konserniin kuuluu Lahdessa toimiva Radio Voima. Viime viikolla tiedotettiin uuden radion lanseeraamisesta Jyväskylään kevään 2020 aikana. Nyt suunnitelmat täydentyvät uuden radion perustamisella myös Kuopioon ensi vuoden aikana. Kuopion aseman taajuuden Mediatalo Keskisuomalainen vuokraa Sanomalta.

– Radiotoiminnan laajentaminen ja siihen liittyvä kumppanuus Sanoman kanssa ovat luonteva jatko Mediatalo Keskisuomalaisen strategiaan pohjautuvalle kasvulle. Laajennamme ja parannamme järjestelmällisesti tuotetarjoomaamme niin kuluttaja- kuin media-asiakkaillemme, toteaa Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

Sekä Jyväskylässä että Kuopiossa radioiden sisältöjen ydin tulee olemaan paikallisuudessa.

– Paikalliselle radiolle ja sisällöille on selvästi kysyntää ja tilaa markkinassa. Meillä on molempien kaupunkien alueilla kattavimmat paikalliset sisällöt ja laajennamme nyt tämän tarjonnan myös radioon, sanoo Mediatalo Keskisuomalaisen kuluttajamyynnistä ja -markkinoinnista sekä radioliiketoiminnasta vastaava johtaja Juhana Tikka

Samassa yhteydessä on sovittu, että Sanoma tuottaa Keskisuomalaisen Helsingin ja Tampereen taajuuksille GrooveFM Business-kanavaa, joka kuuluu jatkossa myös Vaasassa. Sanoman radioportfolion tekemisen keskiössä ovat jatkossakin valtakunnalliset brändit ja sisällöt. Seuraava kanavalanseeraus tapahtuu vuoden vaihteessa, kun uudistettu Aito Iskelmä pärähtää eetteriin.

– Tällaiset sopimukset vievät koko kaupallista radiotoimialaa eteenpäin ja vahvistavat alueradioita. Olemme jatkossa myynnin osalta joillain alueilla myös kilpailijoita, mutta sisällöllisesti molemmilla tulee olemaan omat vahvuutensa ja erottumiskeinot. Groove tulee täydentämään Sanoman radiotarjoomaa ja kehittämisestä tulee hauskaa, kertoo Sanoman radioista vastaava johtaja Jussi Suvanto

Sopimus käsittää myös myyntiyhteistyön Lahden alueella. Sopimuksen myötä Mediatalo Keskisuomalaisen vastaa Lahden alueella Sanoman Radio Aallon ja uuden Aito Iskelmän mainosmyynnistä.

– Tämä vahvistaa entisestään asemaamme Lahden alueella paikallisen radiomainonnan markkinajohtajana, Tikka toteaa.

Tämä lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Suomen suurin uutis- ja kaupunkilehtimedia

Keskisuomalainen Oyj on pörssissä noteerattu viestintäyhtiö, joka on Suomen suurin uutis- ja kaupunkilehtimedia.

Kustantaa yli 90 lehteä.

Tunnetuimpia lehtinimikkeitä ovat sanomalehti Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti, Etelä-Suomen Sanomat, Aamuposti, Keski-Uusimaa, Uusimaa, Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat, Tamperelainen, Turkulainen, Länsi-Savo, Itä-Savo ja Etelä-Saimaa.

Kustannustoiminnan lisäksi konsernilla on kuusi painoa, sanomalehti- ja mainosjakelua, markkinointiviestintää sekä tutkimustoimintaa.

Konsernin vuoden 2018 pro forma liikevaihto on lähes 250 miljoonaa.

Konserni työllistää noin 6 300 työntekijää.

www.keskisuomalainen.com

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut