Aamuposti, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Uusimaa STT:n asiakkaiksi ensi vuoden alussa – "Mahdollistaa ympärivuorokautisen uutisseurannan"

Etelä-Suomen Median tilattavien lehtien uutisseuranta paranee ensi vuonna entisestään, kun lehdet aloittavat STT:n asiakkaina. Johanna Erjonsalo

toimitus

Etelä-Suomen Median tilattavat sanomalehdet aloittavat Suomen Tietotoimisto STT:n asiakkaina ensi vuoden alussa.

Lehdet ovat olleet pitkään vain Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakkaita luovuttuaan STT:n uutispalvelusta vuonna 2016.

– Nyt hetki oli otollinen myös uutispalvelun käyttöönotolle. Olemme kasvattaneet digitaalisten tilaajien määrää kolmessa vuodessa merkittävästi ja tämän vuoksi on perusteltua, että pystymme palvelemaan lukijoita verkossa vuorokauden ympäri. STT:n uutispalvelu antaa tähän mahdollisuuden samalla, kun se vahvistaa lehtien uutisseurantaa Uudenmaan kunnissa, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen sanoo.

STT:n uutispalvelun asiakkaiksi palaa samaan aikaan seitsemän Mediatalo Keskisuomalaisen paikallismediaa. Lisäksi Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakaskunta kasvaa yhdeksällä palaavalla asiakkaalla.

Sopimukset kattavat Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien, Länsi-Savon, Itä-Savon, Uutisvuoksen, Aamupostin, Keski-Uusimaan, Uusimaan, Länsi-Uusimaan, Iisalmen Sanomien, Itä-Hämeen ja Warkauden Lehden.

– Asiakaskunnan ja yleisön kasvu on STT:lle luonnollisesti iloinen asia. Se vahvistaa uutistoimiston asemaa suomalaisen uutismedian keskeisenä toimijana, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen

STT:n uutispalvelunasiakkaiksi palaa samaan aikaan yhteensä seitsemän Mediatalo Keskisuomalaisen paikallismediaa.

Warkauden Lehti ja Heinolassa ilmestyvä Itä-Häme ovat olleet STT:n asiakkaita viimeksi kaksi vuotta sitten. STT:n uutisia julkaiseva Iisalmen Sanomat puolestaan palaa kuvapalvelun käyttäjäksi 1,5 vuoden tauon jälkeen.

– STT:n kanssa tehty sopimus tuo runsautta sekä Iisalmen Sanomien että Warkauden Lehden sisältöön. Se korostuu erityisesti poikkeuksellisissa ja merkittävissä valtakunnallisissa uutistilanteissa, joiden hoitamisesta STT:llä on pitkät perinteet, Savon alueen sisältöjohtaja Seppo Rönkkö arvioi.

–  STT:n uutispalvelu täydentää ja monipuolistaa Itä-Hämeen sisältötarjontaa Päijät-Hämeessä. Esimerkiksi valtakunnallisten uutisten paikallistaminen onnistuu fiksumminkin, kun saamme mukaan myös yleisen uutisen STT:n tuottamana. Näemme tässä mahdollisuuksia myös urheilu-uutisoinnin laajentamisessa, sanoo Päijät-Hämeen alueen sisältöjohtaja Markus Pirttijoki

Konserniin kuuluvat Kaakon Viestinnän lehdet palasivat STT:n uutispalvelun asiakkaiksi jo kesällä 2019, mutta palaavat vuoden 2020 alusta myös kuvapalveluasiakkaiksi.

– Paluumme Lehtikuvan asiakkaaksi on luonnollinen seuraava askel sen jälkeen, kun palasimme STT:n asiakkaiksi kesällä. Lehtikuvan palvelun laaja kattavuus ja tunnettu laatu ovat meille tärkeitä asioita, Kaakon alueen sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee.

Keskisuomalainen-konsernin maakuntalehdet Keskisuomalainen, Savon Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat ovat sekä STT:n uutispalvelun että uutiskuvapalvelun asiakkaita.

Tämä lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Aiheeseen liittyvää

 1. Mediatalo Keskisuomalainen ostaa liki 12 miljoonalla euroa omia ja Ilkka-Yhtymän osakkeita – on jo ennestään Ilkan toiseksi suurin omistaja
  16.12.2019 20:46
 2. Mediatalo Keskisuomalaisen sanomalehdet ilmestyvät ensi vuonna joka päivä – mobiilioptimoitu näköislehti ulos myös jouluna
  4.12.2019 9:20
 3. Mikkelin Kaupunkilehti osaksi Mediatalo Keskisuomalaista – "Hienosti hoidettu ja arvostettu lehti"
  10.12.2019 10:55
 4. Mediatalo Keskisuomalainen kasvoi 2010-luvulla neljännesmiljardin yhtiöksi – "Meidän täytyy vielä kasvattaa kokonaisuutta"
  5.4.2019 18:37

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut