Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvat: Poliisi pyytää vihjeitä kemikaalivarastoon tunkeutuneista miehistä – yhdellä havaittiin myös käsiase

Useita tummiin pukeutuneita henkilöitä oli tunkeutunut Karapellontie 6:ssa sijaitsevan kemikaalivaraston tiloihin. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai asiasta hälytyksen maanantaina kello 12 jälkeen.

Karapellontiellä sijaitsee muun muassa Algol Chemicals Oy. Poliisin tietojen mukaan tunkeutumisen yhteydessä loukkaantui lievästi yksi henkilö. Paikalla ollut Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos toimitti lievästi loukkaantuneen jatkohoitoon.

– Minulla ei ole vielä tarkkaa tietoa, oliko kyseessä yrityksen työntekijä, mutta töissä olleeseen henkilöön on kohdistunut lyönti pään alueelle, rikosylikomisario Kari Siivo vahvistaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Silminnäkijähavaintojen ja asianomistajan kertoman mukaan myös käsiasetta on käytetty. Poliisin tiedon mukaan sillä ei ole ammuttu.

Silminnäkijähavaintojen perusteella poliisilla on melko luotettava tieto, että viisi henkilöä on tunkeutunut alueelle. Poliisilla on vahva epäily, että kyseessä on ulkomaalaistaustaiset henkilöt, mutta kansalaisuudesta ei ole tietoa.

Paikalla oli useita partioita Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta, ja he eristivät ja tutkivat alueen sekä rajoittivat alueella liikkumista.Kun poliisi oli mennyt paikalle, ei ollut vielä täyttä varmuutta, ovatko epäillyt henkilöt poistuneet alueelta.

Poliisi tarkisti kiinteistön tilat ja totesi epäiltyjen tekijöiden poistuneen paikalta. Tämän hetkisten tietojen mukaan tapahtumaa tutkitaan törkeänä rikoksena. Rikostutkinta selvittää tapahtumien kulkua ja etsii epäiltyjä tekijöitä.

– Epäiltyjä ei ole tavoitettu ja motiivi on sikäli auki. Poliisilla on kuitenkin vahva käsitys, että jotakin omaisuutta on haettu, Siivo kertoo.

Hänellä ei ole vielä varmuutta siitä, onko jotakin saatu anastettua. On vielä täysin spekulaatiota, mitä miehet ovat hakeneet. Yhtiön edustaja oli kertonut poliisille, että heillä ei ole sellaista käsitystä, että se olisi liittynyt yhtiön toimintaan.

– Yhtiön henkilöstön kanssa selvittelemme, mitä se olisi mahdollisesti voinut olla.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan kuvassa näkyvistä henkilöistä. Lisäksi pyydetään havaintoja mustasta Volkswagen Passat henkilöautosta. Auton vuosimalli 2010 ja ulkomaan rekisteritunnus ZX28953.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.espoo@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 413 031.

Asiasta tiedotetaan lisää, kun se tutkinnallisista syistä on mahdollista.

Lue tästä, mitä poliisi operoi Helsingissä liittyen ehkä Karamäen tapahtumiin.

Päivitetty 16.33 Lisättyrikosylikomisario Kari Siivon kommentit. Lisätty otsikkoon tieto käsiaseesta.