Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pormestari Vapaavuori suuttui Urheiluliitolle: "On täysin mahdoton ajatus, että julkinen valta panee jättisumman Olympiastadionin remonttiin ja että urheiluväki vielä empii"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kritisoi lauantaina urheiluväen haluttomuutta sitoutua järjestämään yleisurheilun Ruotsi-Suomi -maaottelua jatkossa uusitulla Olympiastadionilla.

Vapaavuori viittasi Twitterissä Helsingin Sanomien juttuun, jossa Suomen Urheiluliitto (SUL) pohti, voidaanko ottelua järjestää Olympiastadionilla vielä edes vuonna 2022. Syynä epäröintiin olivat stadionin vuokra, kustannukset ja aikataulusyyt.

Stadionin mittava remontti valmistunee ensi vuonna, ja rahaa siihen on käytetty ja varattu kaikkiaan 261 miljoonaa euroa.

Vapaavuoren mukaan on kestämätöntä, jos mittavan remontin jälkeen paikka ei kiinnostakaan urheiluväkeä.

– On täysin mahdoton ajatus, että julkinen valta panee jättisumman Olympiastadionin remonttiin ja että urheiluväki vielä empii pitääkö siellä isoimpia tapahtumiaan, Vapaavuori kirjoittaa.

On täysin mahdoton ajatus, että julkinen valta panee jättisumman Olympiastadionin remonttiin ja että urheiluväki vielä empii pitääkö siellä isoimpia tapahtumiaan. https://t.co/j71DRA2gSm— Jan Vapaavuori (@Vapaavuori) December 14, 2019

Vuoden 2020 Suomi-Ruotsi -maaottelu järjestetään Tampereen Ratinan stadionilla.

Vapaavuori jatkoi tilitystä lauantaina Helsingin Sanomissa

– Heidän pitäisi olla poikkeuksellisen tyytyväisiä ja hyvillään, sen sijaan että päästelevät tällaisia möläytyksiä ja edes kehtaavat pohdiskella jotain muuta vaihtoehtoa, Vapaavuori sanoi lehdelle.

–Ei voida ajatella niin, että tehdään Suomen suurin ja kallein remontti, jotta Stadikalla voidaan järjestää konsertteja.