Kallion kirkossa laulava Reino Nordin: "Lapsuuteni ei ollut yltäkylläinen"

Myös muusikko Reino Nordin kantaa kortensa joulukonserttikekoon Helsingissä. Nordinin joulukonserttikiertue Meidän valo huipentuu Kallion kirkossa 22. joulukuuta. Kallion konsertissa Nordin tarjoaa konserttielämyksen myös Pelastakaa Lapset ry:n tuen piirissä oleville lapsille.

– Oma lapsuuteni ei ollut yltäkylläinen, mutta rakkautta riitti. Nyt haluan muistaa niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole ehkä mahdollisuutta tai varaa osallistua kaikkeen mihin ikätovereillaan, Nordin sanoo konserttitiedotteessa.

Konsertissa kuullaan akustisempia versioita Nordinin lauluista sekä muutamia joulunajan klassikoita. Mukana on iso liveorkesteri jousineen.

Joulun konsertteja on jo kuultu ja kuullaan vielä ennen Nordinin konserttia. Helsingin Tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores -poikakuoro konsertoi Tuomiokirkossa vielä kolmesti: 16.12. kuullaan J.S. Bachin Jouluoratorio, kuoron perinteinen joulukonsertti on vuorossa 17.12. ja 20.12. niin ikään Tuomiokirkossa.

Helsingin evankelisen opiston lauluntekijälinjalaisten upouusia joululauluja kuullaan 16.12. Musiikkitalon lämpiössä, konsertissa joulu soi poppina, folkina sekä balladeina.

JarkkoMartikaisen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteinen joulukiertue Pieni joulu-uudistus saapuu Kallion kirkkoon 18.12. Konsertissa kuullaan sydämeenkäypiä sanoituksia ja sävellyksiä heikommassa asemassa olevien elämästä ja joulunvietosta. Martikainen on tehnyt jo 1990-luvulta lähtien joululauluja, joissa kerrotaan myös joulun synkistä ja ikävistä puolista. Martikaisen musiikin lisäksi konserteissa kuullaan jouluklassikoita ja solistin omia joulun suosikkeja.

The Great Helsinki Swing Big Bandin joulukonsertissa Malmitalossa 18.12. on solistina Charlotta Kerbs ja kapellimestarina Jussi Lampela Malmitalossa on myös Tiernapojat-joulukonsertti 20.12., konsertin keskeisenä teoksena on Tiernapojat-joulukuvaelma. Ennen kello 18 alkavaa konserttia on puurojuhla kello 16.30 alkaen, puurojuhlaan on vapaa pääsy.

Lauluyhtye Rajaton konsertoi Rajaton joulu 2019 -kiertueensa päätteeksi Helsingissä kolmeen otteeseen: Finlandia-talossa on kaksi konserttia 21.12., Johanneksenkirkon konsertti kuullaan 22.12.Kamarikuoro Kaamoksen Talviyö-joulukonsertti kuullaan Vanhassa kirkossa 21.12.Konsertin kohokohtina ovat monien tuttujen joululaulujen lisäksi muun muassa Juhani Komulaisen kuorolle säveltämä Vinternatten, Arvo Pärtin Nunc dimittis sekä Mikko Sidoroffin kaksi teosta: viime jouluna kantaesitetty Joulu Krestyssä sekä talvisotaan sijoittuva Pyhä yö

Milana Misic ja Hannu Lehtonen ovat solisteina T ule joulu kultainen -konsertissa Lauttasaaren kirkossa 21.12.

– Odotan aina loppuvuodesta, että pääsen kirkkoihin laulamaan, joulukirkkojen tunnelma on jotenkin käsin kosketeltava, tunnelmoi Misic konserttitiedotteessa.

Helsingin Konservatorio

Helsingin Konservatoriossa Ruoholahdessa on valmennusorkesteri Valonsäteen Pikkujoulukonsertti 16.12., laulunopiskelijoiden Joulun ääniä -konsertti 17.12. sekä konservatorion lasten ja nuorten kuorojen joulukonsertti 18.12.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut