Poliisitalon kortteliin on tulossa kerrostaloja – naapuritontin suunnittelun pysäyttivät liito-oravat

Espoon poliisitalon viereen on tulossa uusia kerrostaloja. Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy

Paavo Rantalainen

Espoon poliisitalon viereen on tulossa uusi kerrostaloalue. Parin hehtaarin tontti on pääosin rakentamaton ja sillä sijaitsee polttoaineasema ja autokorjaamo.

Nihtisillantien varrella sijaitseva tontti kaavoitettiin jo 20 vuotta sitten toimistorakentamiseen. Yksityisessä omistuksessa olevalle tontille ei ole kuitenkaan löytynyt kysyntää, joten se on kaavoitettu uudestaan asuntorakentamista varten.

Tontille on suunniteltu kerrostalojen kortteli, johon voi rakentaa 5-7-kerroksisia taloja. Kaavamuutosta on valmistelu jo useita vuosia sitten.

Sen jälkeen kaavaan on tehty joitakin muutoksia. Viime viikolla tontin omistajan kanssa tehtiin maankäyttösopimus, jolla omistaja maksaa kaupungille noin 2,7 miljoonaa euroa.

Sopimuksen mukaan kaupunki rakentaa kadut ja kunnallistekniikan. Alueelta on jo maisematyöluvalla kaadettu puita.

Tontin itäpuolelle yritettiin suunnitella jo vuosikymmen alkupuolella kerrostaloja, mutta kaavoitus keskeytettiin, koska alueelta löytyi liito-oravien ydinalue.

Luontoselvitysten mukaan liitto-oravien pesintä ja liikkuminen ei kuitenkin häiriinny nyt suunnitellun tontin rakentamisella.

Tontilla on kaavoitetturakennusoikeutta runsaat 18000 kerrosneliötä, ja uusia asukkaita tulee arviolta yli 400.

Kaupunki edellyttää, että rakennusoikeudesta runsas neljäsosa toteutetaan valtion tukemana kohtuuhintaisena vuokra-asuntotuotantona.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee maankäyttösopimusta ja asemakaavanmuutosta 16.12. Muutettu asemakaava menee vielä valtuuston käsittelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 2. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 3. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 7. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 8. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 9. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 10. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 11. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 12. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 13. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.