Matinkylään nousee uusi 500 oppilaan koulu – kaupunki vuokraa tontin ja kristillinen koulu saa viimein pysyvät tilat

Espoon kristilliselle koululle rakennetaan uudet opetustilat Matinkylän urheilupuiston viereen. Arkkitehtitoimisto Avario Oy

Paavo Rantalainen

Useissa eri osoitteissa toiminut Espoon kristillinen koulu pääsee parin vuoden kuluttua muutamaan pysyviin tiloihin Matinkylään. Koulun toiminta alkoi seurakunnan kerhotilasta noin 20 vuotta sitten.Matinkylään urheilupuiston naapuriin rakennettava koulu on kannatusyhdistykselle mittava hanke.Koulurakennukseen on suunniteltu opetustilat 500 oppilaalle. Tällä hetkellä yksityisellä pohjalla toimivassa koulussa on runsaat 200 oppilasta.Espoon kristillisen koulun kannatusyhdistys ry on sopinut kouluhankkeesta Hoivatilat Oyj:n kanssa.Yhtiö rakennuttaa koulun ja omistaa kiinteistön, jonka kannatusyhdistys vuokraa 25 vuodeksi. Sopimuksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa.Espoon kaupungille hanke ei maksa tässä vaiheessa mitään. Kaupunki on vuokrannut yhdistykselle tontin 116 000 euron vuosivuokralla. Vuokra-aika on 30 vuotta.Kaupungilla on kuitenkin näköpiirissä edelleen koulujen väistötilatarpeita ja yhdistyksen kanssa on neuvoteltu koulutilojen väliaikaisesta vuokraamisesta syksyn 2021 jälkeen. jolloin uusi koulu pitäisi olla valmis.Kaupunki ei ole sitoutunut vielä mihinkään, mutta keskusteluja on käyty siitä, että kaupunki voisi vuokrata yhden kerroksen uudesta koulusta neljäksi vuodeksi ja mahdollisesti pidempääkin.Espoon kristillinen koulu arvio, että sen oppilasmäärä kasvaa jatkossa, kun uudet tilat saadaan käyttöön ja koko 500 oppilaan koulu olisi yhdistyksen käytössä 10 vuodessa.Yhdistys toivoo taloon muitakin vuokralaisia, mikä on otettu rakennuksen suunnittelussa huomioon.–Tavoitteemme on ollut suunnitella monikäyttöinen rakennus koko kaupungin parhaaksi, tietämättä mitä kaikkea sen elinkaaren aikana tapahtuu. kertoo kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Lea Kiiski.Koulun rakennustöihin on määrä päästä Hoivatilat Oyj:n toimitusjohtajan Jussi Karjulan mukaan kevään korvalla. Rakennuslupa-anomus aiotaan jättää ensi kuussa.Hoivatilat-yhtiö on toteuttanut useita päivä- ja hoivakotihankkeita vuokramallilla ympäri Suomea. Kouluhankkeita on nyt menossa neljä.Kristillinen koulu toimii Karamalmilla toimistorakennuksessa. Koulu sai valtioneuvostolta pysyvän perusopetusluvan vuonna 2008. Yhdistyksen opetuslupa mahdollistaa oppilasmäärän kasvattamisen 500:een.Koulussaonperusopetusta1-9-luokillasekäesiopetustajapäiväkoti.

Esi- ja perusopetus on oppilaalle maksutonta. Opetus rahoitetaan pääosin valtiolta saavailla maksuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.