Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisipartio kolaroi hälytysajossa Espoossa ajaessaan punaisia päin – 2 loukkaantunutta, poliisi selvisi ilman rangaistusta

Kokenut vanhempi konstaapeli on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta Espoossa.

Vaikka poliisi todettiin syylliseksi tekoihin, hänet jätettiin tuomitsematta rangaistukseen.

Syytteet tulivat onnettomuudesta, jossa vanhempi konstaapeli oli ajanut poliisin pakettiautoa hälytystehtävässä ääni- ja valomerkkejä käyttäen. Alueella on 60 km/h nopeusrajoitus.

Konstaapeli on ajanut Kehä II ja Karapellontien risteykseen lähes 120 kilometriä tunnissa vakavin seurauksin. Punaisia päin ajanut poliisiauto törmäsi oikealta tulevaan autoon, jolle oli risteyksessä vaihtunut juuri vihreä valo. Auton kuljettaja kyydissä ollut henkilö saivat useita murtumia ja muita vammoja.

Oikealta tullut auto lähti valoista niin hitaasti, että konstaapeli oli ajatellut auton nähneen hänet. Konstaapeli sai väistettyä niin, ettei osunut auton oveen, mutta osui keulan oikeaan kulmaan.

Törmäyksen jälkeen poliisiauto törmäsi myös vastaantulevien kaistalla pysähtyneeseen kuorma-autoon. Kaikki kolme autoa vaurioituivat.

Käräjäoikeus katsoo, että konstaapeli on aiheuttanut suurempaa vahinkoa tai haittaa kuin on ollut välttämätöntä tehtävän suorittamiseksi. Häntä ei kuitenkaan rankaistu teosta.

Tehtävän kiireellisyysluokka on ollut A, joka velvoittaa ajamaan punaisia päin. Konstaapeli on toiminut 24 vuoden ajan järjestyspoliisissa Espoon alueella hälytystehtävissä, eikä ole aiemmin kolaroinut. Vuodessa hänellä on noin 300 hälytysajotehtävää.