Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensin Marriott-hotelli, sitten asuintornitalo ja nyt matalampi kerrostalo – tulossa Westendin tyhjän arvotontin ratkaisunpaikka

Kovia kiistoja aiheuttaneen tyhjän arvotontin rakennushanke Westendissä on edennyt jälleen ratkaisuvaiheeseen. Espoon kaupunginhallitus käsittelee hanketta maanantaina.Tontin rakennushankkeita on käsitelty Espoon luottamuselimissä ja eri oikeusasteissa yli 10 vuotta.Prosessi lähti liikkeelle, kun tontin omistaja halusi rakentaa merenrannan läheisyyteen korkean hotellin ja kylpylän.

Hankkeessa oli mukana kansainvälinen Marriot-ketju ja muun muassa ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Hotellikaava täyttää ensi lauantaina 10 vuotta. Valtuusto hyväksyi asemakaavan 14.12.2009.Hotelliajatuksesta luovuttiin ja siirryttiin suunnittelemaan tontille asuntoja.

Samalla rakennusten koot ovat pienentyneet huomattavasti, 18-kerroksisesta hotellista 8-kerroksiseen pitkulaiseenasuintaloonja viime vaiheessa 5 kerrosta korkeaantaloon, joka madaltuumolemmista päistä kahteen kerrokseen.Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi viime syyskuussa kaavamuutoksen. Päätös syntyi äänin 7-4.Vähemmistöön jääneet lautakunnan jäsenet olisivat hylänneet koko hankkeen. Perusteluna oli, ettei kortteli sovi sijaintinsa puolesta pysyvään asumiseen.Syksyn jälkeen kaupunki on neuvotellut tontin omistajan kanssa maankäyttösopimuksen.

Sen mukaan kaupunki rakentaa uuden korttelin kadut ja kunnallistekniikan. Omistaja maksaa siitä kaupungille 3,8 miljoonaa euroa.Kaava mahdollistaa kerrostalojen lisäksi myös 800 neliön kahvila-kylpylärakennuksen toteutuksen.Asemakaavamuutoksessa on pyritty huolehtimaan, ettei hiljakkoin ehostetun uimarannan käytettävyys heikenny, vaan se säilyy avoimena ja kokonaan julkisena tilana. Uimaranta ja viereinen pieni parkkipaikka ovat kaupungin maalla.

Tyhjän tontin rakennushanketta on vastutettu monessa erässä vuosien mittaan.

Ehkä kiivaimmin tontin tehorakentamista on arvostellutHeini Wathén, joka omistaa lapsineen talon muutaman sadan metrin päässä tontista.

Tontin omistajayhtiön edustaja kertoi Länsiväylässä viime keväänä, että uimarannan kupeeseen suunniteltu hulppea kerrostalo merinäköaloin kiinnostaa jo mahdollisia asunnonostajia, vaikka sen toteutuminen on edelleen epävarmaa.

– Westendistä ja lähialueilta on tullut erittäin paljon yhteydenottoja ja varauksiakin. Kiinnostus kerrostaloasumiseen alueella on selkeästi erittäin suurta, sanoi Ultivistan hallituksen jäsen Ari Lehto.