Espoolainen apteekkari teki valituksen – Yliopiston Apteekin avaaminen Isossa Omenassa viivästyy sen vuoksi

Yliopiston Apteekki on pyrkinyt Isoon Omenaan jo viisi vuotta. Arkisto/Johanna Halava

Anniina Virtanen

Yliopiston Apteekin avaus Isoon Omenaan on viivästynyt Helsingin hallinto-oikeuteen tekemän valituksen vuoksi. Valituksen on tehnyt espoolainen apteekkari.

Helsingin hallinto-oikeus käy seuraavaksi läpi saamansa valituksen ja ottaa kantaa siihen, onko oikeuskäsittelyn aloittamiseen perusteita. Apteekin avausaikataulu kauppakeskus Isossa Omenassa tarkentuu tämän jälkeen.

– On erittäin harmillista, että emme vieläkään viisi vuotta kestäneen lupaprosessin jälkeen pääse palvelemaan asiakkaita Espoossa. Avaamme heti kun vain mahdollista Isoon Omenaan apteekin, jossa on pitkät aukioloajat sekä erinomainen palvelu ja tuotevalikoima, toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo tiedotteessa.

Yliopiston Apteekki haki viranomaisilta apteekkilupaa Espooseen joulukuussa 2014. Viiden vuoden aikana asiaa on käsitelty Fimeassa, Helsingin hallinto-oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Lisäksi käsittelyn eri vaiheissa on kuultu useaan kertaan Espoossa ja sen lähialueilla toimivia sidosryhmiä ja apteekkareita. Yliopiston Apteekille lokakuussa myönnettyyn Espoon Matinkylän apteekkilupaan liittyvä valitusaika päättyi 9. joulukuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Taustalla kahden vuoden taistelu, mutta nyt sen pitäisi olla varmaa: Jorvissa avautuu apteekki ensi keväänä 14.11.2019 10:44
  2. Kauppakeskus Isoon Omenaan tulossa toinen apteekki – Yliopiston Apteekki sai ensimmäisen toimipisteensä Espooseen 31.10.2019 14:25
  3. Espoon uudet apteekit uhkaavat jälleen viivästyä – nyt valitti ilman lupaa jäänyt proviisori 1.11.2019 10:25
  4. Espoon uusien apteekkien perustaminen etenee vihdoin – apteekkarit luopuivat valituskierteestä 11.5.2019 8:10
  5. Kuusi uutta apteekkia tulossa Espooseen, apteekkarit nousivat vastarintaan – "Nykyiset turvaavat lääkkeiden saatavuuden" 13.12.2017 6:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut