Teollisuusliiton jättilakko toteutui – Jopa 100 000 työntekijää lakon piirissä

Lakko seisauttaa muun muassa Nesteen Porvoon-jalostamon toiminnan, koska öljytuotetoimitukset eivät kulje. NESTE

Anniina Virtanen

Teollisuusliiton julistama lakko käynnistyi maanantaina. Lakko kestää kolme päivää. Uusia neuvottelu- tai sovitteluaikoja ei ole sovittu.

Lakko vaikuttaa vientiteollisuuteen. Lakko keskeyttää esimerkiksi öljytuotetoimitukset autoilla ja laivoilla Nesteen Porvoon-jalostamolla, eli bensan saatavuudessa voi tulla häiriöitä.

Lue lisää: "Voi vaikuttaa jossain määrin polttoaineiden saatavuuteen" – Lakko keskeyttää tuotetoimitukset Nesteen Porvoon-jalostamolta

Teollisuusliitto on käynyt työehtosopimusneuvotteluja koko syksyn. Sovitteluja on käyty teknologiasektorin aloilla, kemianteollisuudessa sekä mekaanisessa metsäteollisuudessa.

Teollisuusliitto ei hyväksynyt valtakunnansovittelijan esitystä teknologiateollisuuden sopimukseksi. Myöskään muilla aloilla ei edetty sovintoesitykseen.

Teollisuusliitossa lakko koskee noin 35 000 työntekijää kymmenellä Teollisuusliiton sopimusalalla. Yhteensä lakon piirissä on noin 100 000 palkansaajaa.

Joillakin Teollisuusliiton sektoreiden aloilla neuvottelut sen sijaan jatkuvat normaalisti.

Lakon ulkopuolelle jäävät työt, jota tehdään ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi, vakavien ympäristöuhkien ehkäisemiseksi. Lisäksi yritysten terveysasemien, tehdaspalokunnan sekä hätätyö jäävät lakon ulkopuolelle.

Teollisuusliitto ohjeistaa olemaan yhteydessä liiton lakkopäivystykseen, jos työnantaja yrittää estää työntekijää ryhtymästä lakkoon. Lakko on lainvoimainen.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Voi vaikuttaa jossain määrin polttoaineiden saatavuuteen" – Lakko keskeyttää tuotetoimitukset Nesteen Porvoon-jalostamolta
    7.12.2019 11:43
  2. Metsäteollisuus laittaa sahoille ja vaneritehtaille työsulun – koskee 1 600 000 000 euron tuotantoa
    27.11.2019 14:16

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut