Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joukossa muun muassa Noora Räty ja Johanna Karimäki – 13 sai Espoo-mitalin kaupungin itsenäisyypäivän juhlassa

Espoon kaupunki muisti perinteiseen tapaan ansioituneita espoolaisia itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa perjantaina. Espoo-mitalin sai kolmetoista espoolaista. Kauko Räsäsen suunnittelemaa mitalia on jaettu ansiokkaasta toiminnasta kaupungin hyväksi yli 500 henkilölle vuodesta 1972 lähtien.

Espoo-mitalit 2019:

Havu Härmä. Mastonvartijoiden lippukunnanjohtaja on vastuuntuntoinen ja aikaansaava johtaja, jolla on kehittävä ote partioon. Vuodesta 2013 Mastonvartijoiden jäsenmäärä on yli kaksinkertaistunut kolmeen sataan.

Aleksi ”Allu” Jalli. ENCE:n CS-teamin kapteeni on e-urheilun sankareita. ENCE nousi vastoin odotuksia toiseksi suuressa Counter-Striken Major-turnauksessa. Hiljan ENCE menestyi Aasian mestaruusturnauksessa.

Johanna Karimäki. Espoon valtuutettu, Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen ja viime kauden kansanedustaja. Biokemian diplomi-insinööri. Tutki entsyymejä, joiden avulla voidaan vähentää kemikaalien käyttöä ja energian kulutusta teollisuudessa. Valtuutettuna Karimäelle läheisiä teemoja ovat lasten ja nuorten tarpeet, vammaisten asiat sekä ympäristön suojelu.

Matti Lyytikäinen. Espoon kaupungin vanhusten palvelujen johtaja on vahva ja asiakaslähtöinen vanhus- ja sotepalvelujen osaaja.

Iiris Mikkilä. Sairaanhoitaja, Väylä ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja. Väylä työllistää vaikeasti työllistyviä henkilöitä, kuten osatyökykyisiä tai kehitysvammaisia.

Kristiina Mäkelä. Aalto-yliopiston provosti on Kauppakorkeakoulun opetuksesta ja oppimisesta vastaava varadekaani ja kansainvälisen liiketoiminnan professori. Useita kansainvälisiä julkaisuja, saanut myös eurooppalaisen väitöskirjapalkinnon ja valittu Kauppakorkeakoulun vuoden tutkijaksi.

Mika Numminen. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja viime kesänä Espoossa pidettyjen ikämiesten koripallon MM-kisoissa.

Kimmo Oila. Espoon valtuutettu, diplomi-insinööri ja juristi Tapiolasta on vahva osaaja muun muassa Länsimetro Oy:n hallituksessa ja kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Pertti Puikkonen. Ravivalmentaja Vermosta on ohjastaja- ja valmentajalegenda. Ajanut urallaan kymmeniätuhansia startteja ja kerännyt tuhansia voittoja.

Katri Rannisto. SPR:n Keski-Espoon osaston puheenjohtaja ja vanhusneuvoston jäsen teki kaupungilla poikkeuksellisen, 41 vuotta kestäneen uran, jonka kruunuina työt Matinkylä-Olarin sosiaali- ja terveyskeskuksen johtajana ja Espoon keskuksen perhekeskuksen päällikkönä.

Noora Räty. Jääkiekkoilija, Espoon Palloseuran kasvatti ja Suomen menestynein naismaalivahti. Oli huhtikuussa saavuttamassa Suomen ensimmäistä MM-hopeaa naisten jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa Espoossa. Hänet valittiin tähdistökentälliseen sekä parhaaksi maalivahdiksi. Aloitti SM-sarjauransa Espoo Bluesissa ja voitti Suomen mestaruuden kolmesti. Tehnyt menestyksellistä kansainvälistä uraa ja osallistunut neljiin olympialaisiin ja yhdeksiin MM-kisoihin.

Jere Sallinen. Jääkiekkoilija pelasi aikanaan Espoon Bluesissa ja on nyt Helsingin IFK:n kapteeni. Voitti MM-jääkiekossa hopeaa 2014 ja kultaa tänä vuonna.

Jaana Tyrni. Espoon kirjastopalveluiden johtaja on kehittänyt rohkeasti ja ennakkoluulottomasti Espoon kaupunginkirjastoa aikana, jolloin kirjastolaitoksen rooli on muuttunut monimuotoisemmaksi.

Juttua muokattu 9.12.2019. Vaihdettu Noora Rädyn kuva aiemmin jutussa virheellisesti olleen Jenni Hiirikosken kuvan tilalle.